Hlavní obsah

Litvínov dobyl vítkovický led a pod Kučerou bodovali i potřetí

OSTRAVA

Bodová sklizeň litvínovských hokejistů pod staronovým hlavním trenérem Jiřím Kučerou pokračuje. Severočeši vyhráli na horkém vítkovickém ledě 4:2 a ukončili tak sérii šesti výher Ostravanů v domácím prostředí. Hosté rozhodli dvěma góly Vojtěcha Kubinčáka s Martinem Jenáčkem v třetí části a po čtyřech nezdarech si proti Vítkovicím připsali vítězství.

Článek

Litvínov zmrazil Ostravu raketovým nástupem. Domácím od úvodního buly prakticky ani nepůjčil puk a Lukešovo nahození od modré čáry dopravil už po osmnácti sekundách hbitou tečí do branky Hübl.

Vítkovice nabíraly tempo pomaleji. Po nevyužitém úniku Tomáše Káni se však prosadil Pohl a zvedl stavidla otevřené partie, ve které se především útočilo. Vedení na stranu Vítkovic strhl po čtrnácti minutách Jan Káňa, který přesně naložil s pasem Burgera do předbrankového prostoru a zabodoval v šestém utkání po sobě. Jenže radost Vítkovic měla krátkého trvání a už po 29 vteřinách srovnal Trávníček.

Divoká pasáž se pak zklidnila a ve druhém dějství přebrali otěže zápasu hosté. Domácí držel nad vodou Málek, který si v 25. minutě lapačkou vychutnal samostatný nájezd Kubinčáka. Gól Hanzla zase neplatil pro zásah vysokou holí a po ráně Jareše uchránila Vítkovické horní tyčka.

Snaha Litvínova se s úspěchem setkala, i když hosté museli počkat až do 44. minutě. Po bleskovém přenesení hry za vítkovickou bránu si před Málka sjel Kubinčák a z voleje poslal do sítě Lukešovu přihrávku od zadního mantinelu.

Pohledný duel se v závěru proměnil v urputný boj, který absolutně neseděl vítkovickým choutkám na vyrovnání. Domácí nemohli najít cestu do útočného pásma, natož před Fraňka a na důslednou litvínovskou defenzívu nenašli protizbraň ani v přesilovce.

Výhru hostů mohl stvrdit Hanzl, ale ve velké šanci ho v 56. minutě nadvakrát vychytal Málek. Tři body však vzápětí zpečetil po nájezdu tváří v tvář Jenáček a Litvínov má v třetím utkání pod koučem Kučerou sedm bodů.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 2:4 (2:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Pohl (J. Káňa), 14. J. Káňa (Burger, Kudělka) - 1. V. Hübl (F. Lukeš), 14. Trávníček (Hanzl, Kubát), 44. Kubinčák (F. Lukeš), 57. Jenáček (Jareš). Rozhodčí: Mikula, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 3490.
Vítkovice: Málek - Sloboda, Ovčačík, Malík, Kudělka, Punčochář, Rehák, Sedlák - Štefanka, Húževka, T. Káňa - Šedivý, Burger, J. Káňa - Pohl, Hruška, Klimek - Walker, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.
Litvínov: Franěk - Stříteský, Kubát, Gula, Jareš, Brejčák, Skuhrovec, Kousalík, Pojkar - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Jenáček, Hujsa - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.

Reklama

Související témata: