Hlavní obsah

Zlín se na třetí pokus v sezoně dočkal výhry nad Kladnem

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili ve 29. kola extraligy Kladno 6:4 a Rytíře zdolali v sezoně na třetí pokus poprvé. Dvěma góly se druhé výhře Beranů z posledních pěti utkání podíleli Pavel Kubiš a Petr Leška, který se stal 60. členem Klubu hokejových střelců s 250 góly v součtu v nejvyšší soutěži a české reprezentaci. Kladno prohrálo venku popáté za sebou, když po nepříznivém stavu 2:4 v 57. minutě vyrovnalo na 4:4, ale za 16 vteřin inkasovalo po trefě Tomáše Sýkory.

Článek

Zlína nastoupil na svém ledě po čtyřzápasové venkovní šňůře, při které vytěžil jen tři body z ledu brněnské Komety, a vstup do utkání se mu podařil. Ve druhé minutě domácí útočník Kubiš vystihl okamžik, kdy šli hosté střídat a důrazně se dostal až před brankáře Cikánka, kterého překonal. Náskok ale Berani neudrželi. Vzápětí po necelé minutě přesilové hry vyrovnal střelou z úhlu kladenský kapitán Patera. V osmé minutě ale vrátil vedení na stranu Zlína Leška a ukončil čekání na jubilejní trefu.

Ani tento výsledek nesvítil na ukazateli skóre dlouho. V čase 12:31 byl faulován Hovorka a z nařízeného trestného střílení vyrovnal, když střelou mezi betony překonal brankáře Sedláčka. Ačkoli měli více ze hry Zlínští, tak svoji optickou převahu nedokázali gólově potvrdit. V první třetině jim k tomu nepomohli ani přesilovky, neboť nevyužili tři početní výhody a část čtvrté.

Také ve druhé třetině byli aktivnější domácí hokejisté. A svoji územní převahu potvrdili v polovině duelu. Po pěkné kombinační akci poslal puk z pravého kruhu pro vhazování do odkryté branky Kubiš, jenž se trefil podruhé v zápase. Proti jeho střele se brankář Cikánek nestihl přemístit. Zlín držel otěže zápasu v rukou, když navíc ubránil dva menší tresty obránce Tesaříka.

Poslední třetina začala náporem Zlína, který vygradoval gólem Veselého. Dvoubrankové vedení moravské mužstvo udrželo i při oslabení po trestu zadáka Galvase. Kladno se snažilo dostat na dostřel. Střelu Bicka chytil brankář Sedláček do lapačky. V polovině třetiny nastala nepříjemná situace pro hostujícího obránce Piskáčka, jenž inkasoval zásah pukem do obličeje.

Chvíli poté Zlín inkasoval z hole Kally a jeho trefu potvrdil videorozhodčí. Na trestnou lavici následně putovali Hamrlík s Hovorkou. Více prostoru na ledě nevyužil ke skórování ani jeden tým. Poslední minuty utkání byly pro silné povahy. Zmatek ve zlínské obraně potrestal vyrovnávacím gólem Látal. Na jeho gól však bleskově odpověděl Sýkora a po něm přidal definitivní pojistku Leška.

29. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - Rytíři Kladno 6:4 (2:2, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 2. Kubiš (O. Veselý, Tesařík), 8. Leška (Hamrlík), 30. Kubiš (Holík), 43. O. Veselý (Holík), 57. T. Sýkora (Ondráček, Köhler), 58. Leška (Důras, Čajánek) - 4. Patera (Kalla, Majeský), 13. Hovorka z trestného střílení, 51. Kalla (Dragoun, Hovorka), 57. M. Látal (Knotek). Rozhodčí: Husička, Minář - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 3502.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Galvas, Zámorský, Lučka - Důras, Leška, Čajánek - Ondráček, T. Sýkora, Köhler - Kubiš, Holík, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Kladno: Cikánek - Majeský, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, Lepine, J. Drtina, Toman, Kameš - Bicek, Patera, Eberle - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - Bílek, Knotek, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: