Hlavní obsah

Hokejisté Slavie předvedli ustrašený výkon, pro který nemá kouč vysvětlení

PRAHA

Pět gólů dostali, žádný nedali. S takovým výsledkem se v pátek loučili hokejisté Slavie před svými fanoušky. České Budějovice očekávaly tlak domácích, ti přece bojují o play-off, ale nedočkaly se. Hosté si odvezli tři body skoro zadarmo, slávisté byli neškodní. „Čekali jsme aktivitu a tlak Slavie, ale to nepřišlo,“ přiznal i budějovický kouč Milan Kupka. Jeho oči viděly dobře, stejně jako fanoušci v O2 areně.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ani navrátilec Tomáš Pospíšil nepomohl Slavii k bodovému zisku proti Českým Budějovicím.

Článek

Slavia je nyní dvanáctá a na desáté místo ztrácí sedm bodů. Na poslední příčku, která zaručuje předkolo vyřazovacích bojů po základní části. „Z naší strany šlo o ustrašený výkon, směrem dopředu bezzubý,“ shrnul trenér Jiří Čelanský krátce a výstižně hru domácích. Ti mají sice ve znaku lva, ale ten páteční byl přežraný a líný.

„Nemám vysvětlení pro tento výkon. Teď to ale není o následcích, trestech. Víme, o co hrajeme, musíme bojovat. S takovým výkonem ale nemáme šanci,“ nehledal vytáčky Čelanský.

Nová posila Slavie Juraj Valach.foto: ČTK/Vít Šimánek

Pokud tým vedený trenérem Vladimírem Růžičkou bude pokračovat ve výkonech jako v pátek v podvečer, může už přemýšlet, kolik lidí na ně bude docházet při bojích o záchranu v extralize. Jeden nemusí být věštec, že davy se k pokladnám nepohrnou.

„Je to nepříjemné, v podstatě se v těchto vodách nacházíme celou sezónu. Samozřejmě se z toho chceme co nejdříve vyhrabat, ale nedaří se nám to. Po takovém výkonu se budou nůžky rozevírat ještě více,“ narážel slávistický kouč na možný další odskok soupeřů.

Jan Alinč neměl po utkání důvod k radosti. Možná spíše k pláči.foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Petr Horník

Porážku 0:5 zažil i útočník Tomáš Pospíšil, který hrál za Slavii první zápas po výměně z Komety Brno. A nešlo o radostný vstup. „Nedělal bych z toho vědu. Ještě je přes dvacet zápasů do konce základní části, to je spousta bodů, vyhrajeme pár zápasů a bude to dobrý,“ byl i přes porážku optimistou forvard, který ve Slavii působil už loni, ale musel se vrátit do Brna. Růžička ale o něho hodně usiloval, teď se mu jeho snaha vydařila.

„Jednali jsme o něm už před sezónou, chtěli jsme ho za každou cenu,“ přiznal Čelanský zájem o nejproduktivnějšího hráče Komety.

„Jsem rád, že jsem na Slavii, ale ten zápas byl špatný,“ přiznal Pospíšil, který přešel z Brna, které je jedenácté, teď bojuje za mužstvo, kterému patří dvanáctá pozice v tabulce. Opticky si nepolepšil. „Popřáli jsme si s kluky hodně štěstí, nikdo nepřeje nikomu nic zlého, ale je to minulost, teď jsem ve Slavii,“ dodala nová posila, která má obstarávat produktivitu. Včera ale všichni slávisté dostali pětku, přesně jako skončilo gólů v jejich brance.

Reklama