Hlavní obsah

Litvínov otočil důležitý zápas o desítku se Slavií

Hokejisté Litvínova dokázali v nedělním 31. kole extraligy porazit v bitvě týmů na hraně první desítky Slavii 3:2 a v tabulce tak mají na Pražany už desetibodový náskok. Hosté ještě po druhé třetině vedli, ale po gólech Vojtěcha Kubinčáka a Martina Hujsy z trestného střílení o body přišly.

Článek

Domácí Verva vstoupila do utkání aktivněji, ale Kubátovo nahození Furch chytil. Další šanci připravil pro Hübla pěknou individuální akcí Kubát, ale ani elitní litvínovský kanonýr slávistického gólmana nepřekonal. Domácí byli při chuti i v dalších minutách, kdy prověřil hostujícího mladíka opět Hübl, ale Furch skvěle zakročil lapačkou. Poté se v dobré palebné pozici ocitl Jenáček, ale jeho parťák Gula zachránil slávisty od inkasované branky, když tečoval puk mimo tři tyče.

Hosté se poprvé více osmělili až v 10. minutě, ale Vondrkova dorážka skončila mimo Fraňkovu branku. Poté se však opět hnali do útoku Severočeši - Kubinčákův pokus však Furch vykopl pravým betonem a následná Jenáčkova střela skončila na horní tyčce. Branková konstrukce zvonila i při Hanzlově teči a i proto se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Ihned po návratu z kabin jel sám na Furcha Hübl, ale v zakončení selhal. Na druhé straně Sim Fraňkovu branku přestřelil. Ve 24. minutě se už hosté dokázali prosadit, když se po Pospíšilově přihrávce trefil Růžička. Domácí vyrovnali o čtyři minuty později, když Černoškovo nahození skončilo k překvapení všech až za Furchovými zády. Hosté se mohli opět ujmout vedení, ale Duškův pokus Franěk vykopl betonem.

Ve 37. minutě už hosté opravdu vedli, když krásnou křížnou přihrávku Krejčíka zužitkoval střelou bez přípravy Micka. Verva byla v útlumu a Pražané se toho pokoušeli využít, ale Simovu střelu Franěk výborně chytil. V poslední minutě druhé části byl sám před Fraňkem Vondrka, ale opět ztroskotal na exslávistovi Fraňkovi. Červené světlo se posléze rozsvítilo za Furchem, ale Frolík poslal puk za jeho záda těsně po skončení druhé třetiny a gól tak nemohl platit.

Ve třetím dějství se dlouho nic zásadního neudálo, až ve 47. minutě mohli domácí fanoušci slavit, když po špatném vyhození hostujících obránců se z dorážky prosadil Kubinčák. Litvínovští byli při chuti a mohli jít i do vedení, ale Jenáčkovu střelu z mezikruží našel Furch v lapačce.

Severočeši se vedení ale přece jen dočkali, když byl v 52. minutě při samostatném úniku faulován Hujsa a sám postižený poté i proměnil trestné střílení pěknou kličkou do forhendu. Hosté se v závěru utkání ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale v jediné dobré šanci byl Vondrka, který přestřelil branku.

HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Černošek (Frolík, Jenáček), 47. Kubinčák (V. Hübl), 52. Hujsa z tr. střílení - 24. V. Růžička ml. (Pospíšil), 37. Micka (J. Krejčík, Kuboš). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6, navíc Pospíšil (Slavia) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 5050.
Litvínov: Franěk - Stříteský, Kubát, Jareš, Gula, Kousalík, Černošek, Skuhrovec, Pojkar - Kubinčák, V. Hübl, Gerhát - Majdan, Hanzl, Bojer - Frolík, Jenáček, Hujsa - Kafan, Rindoš, Jurčík. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.
Slavia: Furch - Kadlec, Valach, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík, Šulc - Kůrka, Sim, Vondrka - Micka, Dušek, Krenželok - Pospíšil, V. Růžička ml., Tomica - Kalus, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: