Hlavní obsah

Sparta vyhnala Hoviho z branky a odčinila debakl v Pardubicích

BRNO

Hokejisté Sparty vyhnali dvěma rychlými góly už v úvodní třetině extraligového duelu v Brně domácího brankáře Hoviho z branky a byť jeho nástupce Trvaj udržel ve zbytku střetnutí čisté konto, tříbodový zisk si vzít nenechali.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Dominik Pacovský ze Sparty (vlevo) střílí druhý gól do branky brněnského gólmana Sasu Hoviho, vpravo Jiří Vašíček z Brna.

Článek

„Ještěže tak. Snad je páteční debakl v Pardubicích zapomenut. Tam to bylo naprosto extrémní utkání,“ oddechl si útočník Pražanů Petr Ton. „Kometa v poslední třetině tlačila a trochu jsme se strachovali, aby zápas nedošel do prodloužení. Zvlášť když jsem ke konci zahodil sólo. Ale naštěstí nás držel gólman Pöpperle,“ pochvaloval si.

Sparťanský asistent Patrik Martinec mínil, že jeho tým měl duel rozhodnout mnohem dřív. „Ve druhé třetině jsme ovšem neproměnili několik vyložených šancí, což drželo Brňany ve hře až do konce. Závěr jsme naštěstí zvládli,“ radoval se. Martinec byl rád, že Pražané nastoupili k zápasu v Brně už dva dny po těžké porážce v Pardubicích. „K těm sedmi minutám, které o ní v poslední třetině rozhodly, jsme si samozřejmě něco řekli. Ale bylo dobře, že se hrálo hned dál a nemuseli jsme se v tom dlouho babrat,“ tvrdil.

O čem přemýšlet mají naopak v reprezentační přestávce Brňané, kteří prohráli osmý z posledních devíti zápasů. „Toto byla už sedmá porážka o jediný gól,“ připomněl smutný kouč Komety Zdeněk Venera. „Bohužel jsme si v úvodu nepohlídali dva sparťanské brejky a pak kluky svázala nervozita. Trvaj nás sice výtečnými zákroky držel nad vodou, ale byť jsme na začátku poslední třetiny rychle snížili na 1:2, vyrovnat se nám stejně nepovedlo,“ štvalo ho. Venera nechtěl prozradit, zda už začal uvažovat o rezignaci. „O takových věcech se přemýšlí s chladnou hlavou a bez emocí,“ sdělil jen.

Útočník Tomáš Svoboda, který přišel do Brna na hostování ze Slavie, je navzdory šestibodové ztrátě na desátou příčku stále přesvědčený, že se Kometa do play off probojuje. „V pauze pořádně potrénujeme a při tříbodovým systému není zase tak velký problém manko dohnat. Vždyť máme před sebou ještě spoustu zápasů,“ neztrácí víru.

Reklama

Související témata: