Hlavní obsah

Ve vánočním a ospalém tempu Sparta nasázela čtyři góly z přesilovek

Téměř po měsíci se vrátili domů a pro fanoušky si přichystali povedený dárek. Čtyři góly v přesilových hrách a o vítězi nebylo pochyb. Hokejisté Sparty rozhodli proti Vítkovicím v poslední třetině, když dali tři góly. Dva si připsal útočník Michal Broš. „Tohle jsme potřebovali,“ byl po utkání spokojený kapitán, který si připsal rozdílovou trefu a i k hattricku neměl daleko.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Peter Jánský ze Sparty (vpravo) a Michal Broš se radují z branky, kterou inkasoval vítkovický brankář Roman Málek (uprostřed).

Článek

Sparta hrála před svými fanoušky naposledy 29. listopadu, v úterý doma přivítala Vítkovice a po výhře 5:2 vládne extraligové tabulce. A to především díky čtyřem využitým přesilovkám.

„Většinou máme více vyloučených a přesilovek moc ne, takže se dá říct, že jsme si to ani moc nevyzkoušeli, jen na tréninku. Hráli jsme hodně zápasů venku a tam přesilovek moc není. Dneska jsme jich dostali dost, klidně jich mohlo být i víc, ale zaplať pánbůh, že nám to tam napadalo,“ děkoval Broš.

Po dlouhé době, navíc po reprezentační pauze ve své hale. Očekávání bylo ze všech stran. „Utkání jsem se obával, zápasy po pauze a ještě doma nemám moc rád. Rozhodli jsme v přesilových hrách, ale ty nebyly moc dobře sehrané. Trochu se k nám přiklonilo štěstí nebo také individuální schopnost hráčů,“ okomentoval utkání sparťanský trenér Josef Jandač.

Gól z buly po deseti letech

Vysokého tempa a kvapíku před Vánoci se fanoušci nedočkali. „Byla to otázka jednoho gólu, celý zápas byl takový vánoční a ospalý. Komerční pauzy a studování videa tomu moc nepomohlo, nějak extra tempo dneska nebylo,“ přiznal Broš, který rozdílový gól trefil nečekaně. A takového se dočkal po hodně letech. Šel na buly a konal.

„S Jirkou Burgerem jsem moc buly nevyhrál, tak jsem se na poslední chvíli rozhodl, že zkusím něco jiného. Viděl jsem, že bránicí hráči to nečekají, dá se říct, že dvě vteřiny před vhozeným pukem ani já. Pak jsem to zkusil dopředu. Z buly jsem dal gól naposledy asi před deseti lety. Počkal jsem na Máliče (vítkovický brankář Roman Málek), nechtěl jsem střílet zbrkle, on se pohnul do prostředka a udělal mi místo,“ popsal Broš situaci, kdy vyhrál buly a vstřelil třetí gól Sparty. Sám mohl slavit hattrick, ale narostlý obránce Marek Malík mu v tom zabránil. „Jak jsem puk zametal do brány, tak mi tam strčil hůl.“

Ještě před samotným zápasem celá hala na minutu ztichla a vzdala poctu bývalému prezidentovi Václavu Havlovi. „To je to nejmenší, to je automatická věc, když se tohle stane významné osobnosti. Takto jsme mohli vzdát hold a postát s helmami dole,“ dodal Broš.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice