Hlavní obsah

Brno - Č. Budějovice 10:4Mueller zařídil demolici Motoru hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Mueller 1 : 0
12. Pýcha 1 : 1
26. Bondra 2 : 1
28. Mueller 3 : 1
34. Valský 4 : 1
35. Kusko 5 : 1
36. Schneider 6 : 1
38. Doležal 6 : 2
39. Zaťovič 7 : 2
42. Holík 8 : 2
45. Venkrbec 8 : 3
51. Voženílek 8 : 4
55. Šoustal 9 : 4
59. Mueller 10 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Komety rozstříleli ve 29. kole extraligy České Budějovice vysoko 10:4 a dosáhli na svou nejvyšší výhru v sezoně. O výsledku rozhodla druhá třetina, v níž Brňané dali šest branek, třikrát se v zápase trefil Američan Peter Mueller, první gól v dresu Jihomoravanů dal ve svém prvním zápase slovenský reprezentant Dávid Bondra. Kometa využila celkem čtyři přesilové hry, v tabulce zůstává devátá, Jihočeši jsou poslední.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety brno se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Do utkání vstoupili aktivněji hosté a už ve 3. minutě byli blízko vedoucímu gólu, když rána od modré čáry propadla za Klimeše, ale Němec stihl puk dopravit do bezpečí. Naopak Kometa zužitkovala hned první střelu mezi tyče. Přesilovkovou kombinaci elitního brněnského útoku zakončil přesně Mueller.

Zbývající část první třetiny charakterizovalo množství faulů a téměř stále plná trestná lavice. Jihočeši zužitkovali jednu ze dvou dvojnásobných početních výhod, když se bombou trefil Pýcha, dalších 15 střel z jejich produkce pochytal Klimeš.

Po první přestávce se obraz hry radikálně změnil. Otěže zápasu převzali Brňané a vytěžili z toho i góly. Nejprve se v prvním zápase v české extralize trefila nová posila Bondra a o dvě minuty později opět zužitkoval tradiční brněnskou přesilovkovou šablonu Mueller.

Lekce domácích pokračovala

Herní pohodou Komety povýšil ještě ve 34. minutě Valský. Při vlastním oslabení sebral na útočné modré puk nepozornému Voženílkovi a blafákem překonal Pateru. Puk za jeho záda zapadl při nahození Freibergse, který lehce tečoval Kusko, další gól Schneider přidal v přesilovce. Pak sice snížil Doležal, ale dílo budějovické zkázy tohoto dějství dokonal Zaťovič.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Filip Král z Brna a Jakub Suchánek z Českých Budějovic.

O dělbě bodů bylo rozhodnuto, Kometa ještě navýšila vedení čtvrtou využitou přesilovku v utkání z hole Holíka. Pak ale domácí zvolnili a České Budějovice to využily ke dvojnásobné korekci.

Jenže desítce stejně neunikli, svým prvním extraligovým gólem z trestného střílení se o to postaral Tomáš Šoustal a dvojciferné číslo na jihočeské straně rozsvítil svým třetím gólem v utkání Mueller.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Madeta Motor České Budějovice 10:4 (1:1, 6:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 6. Mueller (P. Holík), 26. Bondra (F. Dvořák, O. Němec), 28. Mueller (P. Holík, F. Král), 34. Valský, 35. Freibergs (Kusko, Mueller), 36. Schneider (Mueller, F. Král), 39. Zaťovič (Klepiš), 42. P. Holík (P. Mueller, Klepiš), 55. T. Šoustal z trestného střílení, 59. Mueller (L. Horký) - 12. Pýcha (Michnáč), 39. Z. Doležal (M. Forman, Venkrbec), 45. Venkrbec (Christov, Jonák), 51. D. Voženílek (Z. Doležal, Pýcha). Rozhodčí: Hodek, Micka - Ganger, Klouček. Vyloučení: 6:9, navíc Plášil (České Budějovice) 10 min. Využití: 4:2. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Brno: Klimeš - Pyrochta, F. Král, O. Němec, Barinka, Freibergs, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Plášek - Schneider, Klepiš, Zaťovič - Bondra, Kusko, Valský - T. Šoustal, F. Dvořák, L. Horký. Trenér: L. Zábranský st.
České Budějovice: J. Patera - Plášil, Pýcha, Slováček, Vydarený, Lytvynov, J. Suchánek - Z. Doležal, Venkrbec, M. Forman - Michnáč, Gilbert, Karabáček - D. Voženílek, Jonák, Christov - Adamský, Prokeš. Trenér: Prospal.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín