Hlavní obsah

Mladá Boleslav vyhrála v Pardubicích, Sparta porazila Karlovy Vary

PRAHA

Hokejová extraliga pokračovala 34. kolem. První Sparta doma porazila Karlovy Vary, na dohled zůstaly po výhře v Liberci i druhé České Budějovice. Bílí Tygři tak prodloužili sérii porážek už na osm utkání. Litvínov dokázal vyzrát na mistrovský Třinec, Plzeň otočila zápas proti Zlínu a vyhrála nakonec až po samostatných nájezdech.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z branky proti Pardubicím

Článek

Litvínov hájí poslední postupovou příčku do play off a proto potřeboval uspět proti Třinci. V předchozích dvou zápasech této sezóny na úřadujícího mistra ale nestačil - nula bodů a skóre 3:11. Tentokrát byli domácí úspěšnější, když ve druhé třetině nastříleli čtyři branky. Třinec se vzpamatoval až v poslední části, ale nakonec prohrál 3:5.

Plzeň prohrávala doma na konci druhé třetiny se Zlínem o dvě branky, už po pěti minutách třetí části však skóre otočila. Hosty sice ještě minutu před koncem zachránila branka Galvase, ale po samostatných nájezdech se přece jen radovali Indiáni. Plzeň porazila Zlín už posedmé v řadě.

Hokejisté Pardubic se mohli dostat na druhé místo tabulky, stačilo porazit poslední Mladou Boleslav. Ačkoliv mají Východočeši na kontě nejvíce vstřelených branek na domácím ledě, Jaroslava Hübla dokázali překonat až v 53. minutě. A to už bylo příliš pozdě, Boleslav překvapivě vyhrála po gólech Tomase a Vrbaty 2:1.

Dominik Pacovský ze Sparty před brankářem Karlových Varů Salfickýmfoto: Právo/Petr Hloušek

Slavia věděla, že každá ztráta bodů ji vytlačuje z možnosti si zahrát předkolo play  off. Dnes na její led do O2 areny přijelo Kladno, které mělo před sešívanými náskok deseti bodů. Rytíři zaspali začátek a už po dvou minutách prohrávali o dvě branky. Bicek sice dokázal snížit, ale Vondrka ještě před první pauzou dopřál Slavii znovu dvoubrankový náskok. Dalšího gólu už se prořídlé tribuny nedočkaly.

Bílí Tygři prožívají černé období, prohráli už osmý zápas za sebou. Pod Ještěd tentokrát přijely České Budějovice a druhý tým extraligové tabulky nezaváhal. Liberec se sice dostal do vedení, ale pak už padaly góly jen do domácí branky.

Hráči Sparty měli jednu jistotu už před zápasem s Karlovými Vary. I kdyby prohráli, zůstanou na čele tabulky. Ale domácí mají formu a předvedli ji i tentokrát. Energii porazili 3:2 a v posledních čtyřech utkáních neztratili ani bod při skóre 14:6.

Hokejová Tipsport extraliga, 34. kolo:
Litvínov - Třinec 5:3on-line
Branky: 22. Jareš, 25. Majdan, 36. Černošek, 37. V. Hübl, 43. Kubát - 40. Klimenta, 42. Kohn, 46. Lojek.
Plzeň - Zlín 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 36. Vykoukal, 42. Duda, 45. Straka, rozh. nájezd Pletka - 13. a 26. Leška, 59. Galvas.
Pardubice - Ml. Boleslav 1:2on-line
Branky: 53. Sičák - 3. Tomas, 48. Vrbata.
Slavia - Kladno 3:1on-line
Branky: 1. Micka, 2. Doležal, 19. Vondrka - 12. Bicek.
Liberec - Č. Budějovice 1:3on-line
Branky: 20. Vak - 22. Vydarený, 34. Kranjc, 49. Burian.
Sparta - Karlovy Vary 3:2on-line
Branky: 4. Rachůnek, 23. Žalčík, 49. Ton - 43. Kotrla, 51. Mocek.
Dohrávka 10. ledna: Vítkovice - Brno

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články