Hlavní obsah

Kladno přišlo o jednoho Rytíře. Obranná věž vyráží autem na misi do Švédska

KLADNO

Kladenští Rytíři přišli o jednu svoji věž. Bez pár centimetrů dva metry vysoký obránce Ivan Majeský odehrál ve čtvrtek poslední zápas v extralize. Podílel se asistencí na výhře 5:0 s Litvínovem. Na Nový rok ho už čeká cesta na sever Evropy. Rodinu s dětmi naloží do auta a vydá se do Švédska hrát za Linköping. V nejvyšší soutěži nechal podpis ve dvaceti zápasech, ve kterých vstřelil jeden gól a na osm přihrál.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto: Martin Matějíček ze Zlína (vpravo) po ataku kladenského Ivana Majeského.

Článek

Jak hodnotíte týdny v dresu Kladna? To bych nechal na trenérech. Jsou tam ale nějaké zápasy, které bych vymazal ze svého působení. Začátek byl pomalejší, pak dobrý, ale hlavně tady byla dobrá parta kluků.

Proč jste se rozhodl pro odchod? 

Už mám věk (35 let), rodinu, musím se postarat, abychom byli zabezpečení. Mám možnost jít pryč, tak jdu.

Odcházíte s téměř půl bodem na zápas, to vás těší? Když hrajete přesilovky, tak přihrávky skáčou, bral bych to s rezervou.

S jakými pocity tedy odcházíte z Kladna? Hlavně, že jsme ve čtvrtek vyhráli. Byl to poslední zápas v tomto roce, který byl velice důležitý. Až na deset minut ve třetí třetině, kde jsme trochu polevili, ale podržel nás skvělý brankář Chábera, jsem rád, že jsme udrželi nulu, zasloužil si ji. Když se vyhraje, tak se lépe odchází.

Jak dlouho jste přemýšlel nad nabídkou Linköpingu? Už jsem tam tři roky hrál. Nedám na Švédsko dopustit, co se týče rodiny, tak to je perfektní. Nejdu do nového prostředí, to hodně ovlivnilo mé rozhodnutí. Znám zde lidi, trenéry, vedení klubu, mám s nimi dobré vztahy. Většina kluku tam zůstala, když jsem tam ještě hrál. Navíc v Linköpingu hraje Jarda Hlinka a Honza Hlaváč.

Jste už v kontaktu? Určite, přes telefon. Teď tam mají trochu těžké časy, ale švédská liga je vyrovnaná. Vyhrají se dva zápasy a jste nahoře v první šestce, prohrajete dvě utkání a jste v baráži. Liga je nesmírně vyrovnaná, tam to bude boj až do konce.

Kdy dáte sbohem České republice? Hned prvního. Silvestr s rodinou, potom odjezd brzy ráno.

Letíte? Ne, jedeme autem. Mám spoustu věcí, takže to je pro nás výhodnější. Není to taková dálka, asi 1200 kilometrů, to je v pohodě, to se dá udělat za jeden den. Na trajektu člověk stráví dvě hoďky, tam si orazí, pak to má zhruba za šest hodin.

Odpočinete si u řízení? Mně to nevadí, rád řídím. Cesta je skoro celá po dálnici, to je v pohodě, hlavně, aby nebyla nějaká vánice.

Reklama

Související témata: