Hlavní obsah

Sparta i podruhé v sezoně vyhrála s nulou ve Zlíně, tentokrát 5:0

ZLÍN

Hokejisté Sparty zvítězili ve 35. kole extraligy na ledě Zlína 5:0. Zlínský celek nedokázal před téměř sedmi tisícovkami diváků v prakticky vyprodaném hledišti ani ve druhém vzájemném duelu sezony na svém ledě vstřelit Spartě jedinou branku a vyšel bodově znovu naprázdno. Pražané naproti tomu při herní pauze Českých Budějovic opět navýšili svůj náskok v čele soutěže.

Článek

V úvodu utkání se oba týmy oťukávaly. Do šance se dostal Čech, jenž střelou z pravého kruhu pro vhazování prověřil pozornost brankáře Pöpperleho. V osmé minutě měl velkou šanci Důras, jenž zblízka přestřelil hostující branku. Poté byl vyloučen Milam, Zlín v první přesilovce uzamkl soupeře v pásmu, ale Pöpperleho ohrozil až v samotném závěru početní výhody - Melenovský tvrdě vystřelil, avšak bez kýženého efektu. Naopak v závěru oslabení zahrozil Ivan Rachůnek, který se bruslařským sprintem dostal až před domácího gólmana Horčičku, toho ale nepřekonal.

Skóre zápasu otevřeli po polovině první třetiny hokejisté Sparty. Forman přihrál zpoza branky Lapšanskému, jenž zavěsil střelou do levého horního růžku. Následné vyloučení Treilleho Zlín nevyužil. V největší šanci Ondráček vystřelil zblízka pouze do Pöpperleho. O slovo se tak opět přihlásili Pražané. Z levého rohu Tenkrát poslal puk před zlínské brankoviště, kde ho do mezi Horčičkovy betony usměrnil kanonýr Ton.

Po první přestávce se diváci ještě nestačili usadit na svá místa, když třetí gól hostů přidal Broš. Poté sparťané vysunutým forčekinkem napadali rozehrávku Zlína, který tak měl problém dostat se do útočného pásma. Když už se to Beranům podařilo, tak se o něj nepřesnými přihrávkami sami připravili. Do parádní šance se dostal Čajánek, jehož střelu ale tečoval Milam do ochranné sítě. I přes nepříznivý průběh zápasu nešla domácím upřít snaha, která však neměla gólový efekt. Smůlu měl Veselý, jenž ve velké šanci minul hostující branku.

Trápení Zlína v koncovce podtrhla přesilovka po vyloučení Ivana Rachůnka. I přes řadu osobních soubojů to bylo jediné vyloučení ve druhé dvacetiminutovce. Ve vyložené šanci z mezikruží vystřelil Melenovský pouze do Pöpperleho. Ke konci druhé třetiny neuspěl z dorážky Důras. O optické převaze Zlína hovořily i zásahy brankářů. Zatímco gólman Horčička jich měl osm, jeho protějšek Pöpperle 16.

Ve třetí části se do dobré příležitosti dostal Tenkrát, ovšem pálil nepřesně jen do zadního hrazení. Ze své územní převahy vytěžil Zlín vyloučení Bližňáka, k vážnějšímu ohrožení branky se ale nedostal. Iniciativu převzala znovu Sparta. Vysokou přihrávku si zpracoval Pacovský, jenž svůj samostatný únik zakončil gólem mezi betony Horčičky. Konečnou podobu výsledku určil přesilovkovým gólem Tenkrát.

PSG Zlín - HC Sparta Praha 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Lapšanský (Forman), 18. Ton (Tenkrát), 21. Broš (I. Rachůnek, Milam), 52. Pacovský (I. Rachůnek, Milam), 56. Tenkrát (Ton, Sersen). Rozhodčí: Šír, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 6949.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Valenta, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Kubiš, Čajánek, Ondráček - Melenovský, F. Čech, Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Kučný, Philipp, Krstev, D. Kočí, Husák - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližnák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Forman, Lapšanský, Žálčík. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice