Hlavní obsah

Kometa brala tři body díky vynikajícímu Trvajovi a dvěma využitým přesilovkám

Čestmír FolkPrávo

Především zásluhou vynikajícího výkonu brankáře Jiřího Trvaje a dvou využitých přesilovek zdolala brněnská Kometa podle svého kouče Zdeňka Venery v pátečním extraligovém duelu hokejisty Karlových Varů (6:2).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Komety Brno Jiří Vašíček (vlevo) a Roman Erat se radují z branky.

Článek

„Jirka Trvaj chytá momentálně ve vynikající formě. Podržel nás skvělými zákroky zejména v úvodní třetině, kdy jsme se ubránili v dvojnásobném oslabení. A konečně jsme po čase zase zažili slast z využitých přesilovek. Hodně nám v nich pomohl Vojta Němec, jehož jsme si půjčili z prvoligového Havlíčkova Brodu. Je to technický a tvořivý forvard, byl bych rád, kdybychom mohli jeho služeb využívat i v novém roce,“ přál si Venera, který očekával, že se jeho týmu nyní notně zvedne sebevědomí.

K chvále gólmana Trvaje se připojil i útočník Komety Leoš Čermák. „Jirka byl jednoznačně naším nejlepším hráčem,“ tvrdil autor jedné z branek. „Byl to strašně těžký zápas o šest bodů, protože s Vary soupeříme o účast v play off. Dvě využité přesilovky nám hrozně moc pomohly, snad už se v nich konečně chytneme. Doufám, že nás povedené utkání nakopne, zejména v defenzivě jsme se zlepšili. Když podobný výkon zopakujeme častěji, měli bychom se do elitní desítky protlačit,“ mínil centr druhé útočné formace Brna Čermák, který si pochvaloval spolupráci s křídelníkem Němcem. „Nastoupil o soutěž výš, než je zvyklý, avšak odehrál velmi dobré střetnutí,“ pochválil nového spoluhráče.

Karlovarští odjížděli z Brna zklamaní, byť podle asistenta trenéra Martina Pešouta odehráli v Kajot Aréně solidní zápas. „Prohrát 2:6 jsme si absolutně nezasloužili. Jenže Kometa nám udělila lekci z produktivity. V prvních dvou třetinách zaznamenala z deseti střel čtyři góly. My jsme vypálili na domácí branku o mnoho ran víc, avšak Trvaj byl pro nás obrovskou překážkou,“ smutnil Pešout.

V brance Západočechů se po pěti utkáních objevil gólman Mensator, který tentokrát dostal přednost před zkušeným Salfickým. Jenže střetnutí mu nevyšlo, po čtvrté trefě Komety byl vystřídán. „V minulém extraligovém duelu na Spartě jsme podlehli kvůli nešťastnému gólu, na němž nebyl Dušan Salfický bez viny. Chtěli jsme tudíž něco změnit, ale dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ povzdechl si Pešout.

Reklama

Související témata: