Hlavní obsah

Výborný hrál na Spartě poprvé jako soupeř, ale na větvi z toho nebyl

PRAHA

Mohl rozhodnout, navíc v utkání na Spartě, kde hrál poprvé jako soupeř. David Výborný se představil v dresu Mladé Boleslavi v Holešovicích. Do šatny hostů v neděli trefil bez problémů, ale velké emoce neprožíval. Nakonec odjel jako poražený, domácí vyhráli 2:0. „Člověk ví, že tady odehrál nějaké roky, v hlavě něco má, ale že bych z toho byl vedle nebo na větvi, to ne. Ale vzpomínky jsou,“ pronesl šestatřicetiletý útočník v klidu po utkání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Exsparťan v dresu Mladé Boleslavi David Výborný se snaží obejít sparťanského útočníka Petra Tona.

Článek

Sparťanský brankář Tomáš Pöpperle vychytal čtvrtou nulu v sezóně. Největší šanci hostů zvládl. A tu měl jeho bývalý spoluhráč Výborný. „On má více zakončení, když rozhodoval nájezdy, tak to bylo často do forhendu. Snažil jsem se na něj počkat, aby byl co nejblíže ke mně, až udělá kličku, aby se mu to nepodařilo zvednout,“ popsal Pöpperle akci ze třetí třetiny.

On uspěl, sok ne. „Pepís (Pöpperle) mě přečetl, byl tam dříve než já. Mrzí mě to, ale že to bylo proti Spartě, to je tak nějak jedno. Hráče určitě mrzí, když jede sám na bránu a nedá gól,“ přiznal Výborný, který v dresu Sparty nastoupil do dvanácti ročníků nejvyšší soutěže, ale po loňském neúspěchu klubu odešel.

První Sparta porazila ve 37. kole poslední Boleslav, ale nadřela se. „Sparta mohla dát gól dříve, ale my jsme taky měli nějaké šance, škoda, že jsme neudělali první krok my,“ litoval boleslavský kapitán, který ve sparťanském dresu získal dva tituly.

Sparta není v optimální pohodě

Domácí vyhráli, i když se trápili, a to nejen v neděli. Už minulé klání s Třincem bylo divočejší. Ve třetí třetině třikrát inkasovali, poslední gól padl třiatřicet sekund před koncem závěrečné dvacetiminutovky. Nakonec Sparta vyhrála až po nájezdech.

„Momentálně nejsme v optimální pohodě, je to udřený, vybojovaný. Dneska to bylo padesát minut 0:0. Oni nedali nájezd, pak inkasovali, to s týmem asi trochu otřáslo. Pak jsme dali druhý krásný gól a bylo rozhodnuto,“ zhodnotil Pöpperle utkání. S Boleslaví nakonec lídr extraligy bral tři body. Splnil povinnost.

„Takové zápasy jsou těžké. Překvapilo mě, jak na nás vlítli, odehráli dobrý zápas,“ chválil sparťanský gólman, který vychytal první nulu před svými fanoušky. „To jsem si ani nevšiml, to jsem rád, každá nula je dobrá,“ usmál se.

Reklama

Související témata: