Hlavní obsah

Proti Litvínovu mi to tam padá, usmíval se Bližňák po dalším vítězství Sparty

LITVÍNOV

Kuriózní gólovou bilanci má v probíhající sezóně hokejový útočník Mario Bližňák ze Sparty. V odehraných osmatřiceti kolech v extralize sice vstřelil „jen“ šest gólů, z toho čtyři dal v zápasech s Litvínovem. Výrazným dílem přispěl i k pátečnímu vítězství lídra tabulky 6:1, kdy se trefil dvakrát.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sparťan Mario Bližňák před gólmanem Mladé Boleslavi Jaroslavem Hüblem.

Článek

„Nevím, čím to je, že se mi na Litvínov daří. Pravdou ale je, že jsem měl právě ve vzájemných duelech hodně šancí a docela mi to tam padá,“ usmíval se slovenský forvard, který si pochvaloval týmový výkon. „Všechny čtyři pětky splnily to, co jsme si řekli. Na soupeře jsme se dobře připravili. Věděli jsme, že Litvínov předtím třikrát prohrál a doma chce zabrat. Ale nedovolili jsme mu, aby se dostal do tlaku. Naopak jsme domácí přebruslili, byli jsme aktivní,“ liboval si Bližňák.

Těší ho týmová pohoda. „Udržujeme si stabilní výkony. Naše psychika díky vítězstvím stoupá a doufám, že to bude pokračovat i v nedělním derby se Slavií,“ přemítal útočník.

Spokojen byl i asistent trenéra Richard Žemlička: „Od stavu 2:0 jsme zápas v Litvínově kontrolovali. Na soupeři bylo znát, že mu chybějí klíčoví útočníci František Lukeš a Viktor Hübl. My jsme postrádali Michala Broše, který po zranění dostal volno, ale bude připraven na derby se Slavií. Snad přijde přes deset tisíc diváků. Nejlepší pozvánkou je fakt, že Sparta dala šest gólů v Litvínově a Slavia stejný počet ve Vítkovicích.“

Naopak hodně důvodů k přemýšlení měl litvínovský trenér Jiří Kučera: „Největší rozdíl byl v nasazení.Sparta nás přehrávala i přečíslovala a navíc jsme doplatili na častá vyloučení. Musíme najít cestu, jak z toho ven. Teď jsme doma dvakrát po sobě prohráli a nezbývá nám, než v neděli porazit Pardubice. Ale k tomu bude zapotřebí úplně jiná herní kvalita a bojovnost než v pátek.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice