Hlavní obsah

Další Čech, který se po dvacítkách nevrátí domů. V Kanadě zůstává i kapitán juniorů

Edmonton/Praha

Hokejový útočník Jan Myšák, který na přelomu roku vedl českou reprezentaci do dvaceti let na juniorském šampionátu jako kapitán, se už do extraligového Litvínova nevrátí. Osmnáctiletý odchovanec Vervy se z dějiště turnaje v Edmontonu přesunul do Hamiltonu, za který bude nastupovat v kanadské juniorské Ontario Hockey League. Informoval o tom server hokej.cz.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Myšák se po konci MS dvacítek do Litvínova nevrátí.

Článek

Opakuje se tak loňský Myšákův příběh. Tehdy rovněž začal sezonu v Litvínově, po šampionátu dvacítek ale zamířil do Hamiltonu. V OHL na sebe upozornil průměrem více než bodu na zápas, což mu pomohlo v říjnovém draftu NHL, kde si jej ve druhém kole vybral Montreal.

„Zástupci Canadiens si přáli, aby Honza zůstal v Kanadě a připravoval se tam na novou sezonu. Z Edmontonu proto odletěl do Hamiltonu, kde bude trénovat a čekat, až zahájí nový ročník Ontario Hockey League," řekl hokej.cz Myšákův agent Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Podle něj není příliš reálné, že by se Myšák vrátil do Litvínova, za který v aktuálním ročníku zaznamenal v 11 zápasech asistenci.

Myšák, jenž na posledním MS U20 vstřelil dva góly a připojil asistenci, není jediným českým hráčem výběru trenéra Karla Mlejnka, který se po čtvrtfinálové porážce s Kanadou nevrátil do Česka.

Obránce Michael Krutil a útočník Michal Teplý odcestovali na kemp Chicaga, brankář Jan Bednář a forvard Adam Raška zase zamířili do svých klubů v juniorské Quebec Major Junior Hockey League.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec