Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 1:4Parádní liberecký finiš! Tygři slaví čtvrtou výhru venku v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kalus 1 : 0
13. Vlach 1 : 1
44. Birner 1 : 2
49. Rachůnek 1 : 3
55. Lenc 1 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Liberec lépe zvládli dohrávku 26. kola ve Vítkovicích a po vítězství 4:1 si připsali čtvrtou venkovní výhru v řadě. Ač měli hosté více ze hry, na rozdílový gól z hokejky Michala Birnera čekali až do 44. minuty. Třemi góly v posledním dějství nakonec rozhodli o jasném vítězství. Vítkovičtí naopak počtvrté v řadě prohráli.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu, druhý zprava autor branky Jaroslav Vlach.

Článek
Fotogalerie

Vítkovicím se do sestavy vrátil uzdravený střelec Lakatoš a za ním šla i první velká šance. Domácí útočník vystihl libereckou rozehrávku, před brankou vylepšil pozici ještě pro Vojtěcha Poláka, který ale Pavelku nepřekonal.

Podobným způsobem kontrovali hosté. Pavlík v oslabení odebral puk Štencelovi, zkusil to na brankáře blafákem, ale Dolejš jeho úmysl prohlédl.

Domácí se záhy dostali do vedení. Poté, co se usadili v pásmu během své první přesilovky, Mallet ideálně našel před brankou Kaluse, který v 11. minutě jen usměrnil přihrávku do sítě.

Také Liberec byl ale ve své úvodní přesilovce úspěšný a o dvě minuty později v ní srovnal: na Průžkovu přihrávku od zadního mantinelu si sjel Vlach a z voleje zavěsil.

Pak už se gólové situace množily převážně před vítkovickou brankou. Severočeši mohli v druhé třetině několikrát převzít vedení. Po Kolmannově ráně Dolejše spasila tyčka, pak se ale vítkovický gólman vyznamenal při nájezdech Jelínka a Pavlíka, který se neprosadil ani z dorážky.

Hosté tak udeřili až po začátku třetí části, když jejich elitní formace připravila gólové zakončení pro Birnera. Liberec ani pak nepolevil a z jeho převahy proto vzešla i další branka. Ve 49. minutě Dolejše z dorážky prostřelil Rachůnek a bylo to 1:3.

Potom už z hostů spadl tlak a Lenc se po vhazování prosadil pohotovou ranou pod horní tyčku ještě počtvrté. Dolejšovi navíc v závěru po pokusech Pavlíka a Lence ještě dvakrát pomohla tyčka.

Dohrávka 26. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 11. M. Kalus (Mallet, J. Mikyska) - 14. J. Vlach (Průžek, T. Rachůnek), 44. Birner (Lenc, Knot), 49. T. Rachůnek (P. Jelínek, Průžek), 55. Lenc (A. Musil). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Axman, Kis. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Bez diváků.
Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Gewiese, Štencel, L. Kovář, P. Trška, R. Černý, L. Doudera - Lakatoš, J. Hruška, V. Polák - Schleiss, Dej, L. Krenželok - Mallet, J. Mikyska, M. Kalus - Lednický, J. Baláž, Ryšavý. Trenér: Holaň.
Liberec: J. Pavelka - Vitásek, Knot, Rosandič, T. Hanousek, Derner, Kolmann, od 21. T. Havlín - Lenc, A. Musil, Birner - T. Rachůnek, P. Jelínek, Průžek - J. Vlach, Hrabík, R. Pavlík - D. Špaček, J. Šír, Pekař. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice