Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 4:3Lakatoš s Hruškou měli nabito a Vítkovice slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kodýtek 0 : 1
10. Lakatoš 1 : 1
24. Pour 1 : 2
31. Hruška 2 : 2
34. Pour 2 : 3
40. Hruška 3 : 3
49. Lakatoš 4 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic vyhráli v pátečním utkání 35. kola Tipsport extraligy nad Plzní 4:3. Vítězství domácím zajistili dvougóloví střelci Lakatoš a Hruška, za hosty se dvakrát trefil Pour.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z prvního gólu, který dal 
Dominik Lakatoš (vlevo)

Článek
Fotogalerie

Domácím před utkáním z rodinných důvodů vypadl ze sestavy kapitán Polák a Plzeň do zápasu vstoupila lépe. Úvodní aktivitu Indiánů zužitkoval v šesté minutě Kodýtek, který se z kruhu ukázkovým volejem opřel do Malátovy přihrávky z rohu hřiště.

Vítkovice se do hry dostávaly pomaleji. Ale v 10. minutě se individuálně prosadil Lakatoš, který se uvolnil na pravé straně a blafákem oklamal i gólmana Pavláta. Připsal si už svůj 15. gól v sezoně.

Západočeši si v prvním dějství počínali aktivněji, ale na druhý gól čekali až do začátku druhé třetiny. K vedení jim napomohla Kochova chyba v rozehrávce, kterou vzornou kombinací s Gulašem potrestal Pour.

Podobně však hosté nabídli gól i domácím: v 31. minutě zachytili domácí puk v útočném pásmu a vyraženou ránu Lakatoše doklepl Hruška. Skóre pak mohl přetočit Kovář, ale Pavláta z velké šance nepřekonal.

Západočeši tak šli potřetí v duelu do vedení. Pour ve 34. minutě zpoza brány vychytrale poslal puk na záda gólmana Dolejše, od nějž se kotouč odrazil za brankovou čáru.

V poslední sekundě druhé části ale Vítkovice opět dotáhly, když se jim během hry pět na čtyři povedlo v závěrečných vteřinách přejít z vlastního pásma až před plzeňskou bránu a rychlou souhru zakončil příklepem Hruška. Jeho zásah ale musel schválit videorozhodčí.

Domácí na startu třetí třetiny přečkali několik nepříjemných situací u vlastní branky, aby ve 49. minutě Lakatoš propálil z další přesilovky nekompromisní bombou Pavláta a zaznamenal už svůj čtvrtý bod v utkání.

Následně mohl náskok Vítkovic navýšit Krenželok, Pavlát se však přetlačit nenechal. Vítkovice to mrzet nemuselo, jelikož soupeř závěrečnou power play umocněnou vyloučením Gewieseho už nevyužil.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Lakatoš (J. Hruška, Gewiese), 31. J. Hruška (Lakatoš, Svačina), 40. J. Hruška (L. Krenželok, Lakatoš), 49. Lakatoš (Pyrochta, Svačina) - 6. Kodýtek (Malát, Jiříček), 24. Pour (Gulaš, Kodýtek), 34. Pour (Rob). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Axman, Rožánek. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Bez diváků.
Vítkovice: Dolejš - Gewiese, Pyrochta, Galvinš, L. Doudera, L. Kovář, R. Černý, Koch - Schleiss, Dej, L. Krenželok - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Mallet, J. Mikyska, M. Kalus - Dočekal, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.
Plzeň: Pavlát - Stříteský, V. Lang, Jiříček, Vráblík, L. Kaňák, Budík - Gulaš, F. Suchý, M. Lang - Eberle, Kodýtek, Malát - Pour, Stach, Rob - Slanina, F. Přikryl. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články