Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 2:3 PPBílí Tygři po dvou porážkách po nájezdech tentokrát v nastavení uspěli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Suchý 1 : 0
54. Lenc 1 : 1
55. Vlach 1 : 2
58. Kodýtek 2 : 2
63. Vlach 2 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Liberce zvítězili ve 36. kole extraligy v Plzni 3:2 v prodloužení. Severočeši během utkání proměnili tři přesilové hry a dvakrát se střelecky prosadil útočník Jaroslav Vlach, který zaznamenal vítězný gól v nastavení v čase 62:34. Domácí sice až do 54. minuty vedli, poté však soupeř dvěma trefami v rozmezí 84 vteřin stav otočil a zisk alespoň jednoho bodu zajistil Západočechům v 58. minutě gól Petra Kodýtka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu.

Článek

Utkání začalo v rychlém tempu, ale oba týmy pozorně bránily. Až v 10. minutě nenápadnou střelou zápěstím téměř od modré čáry trefil Gulaš horní tyč liberecké branky. Aktivnější domácí zahrozili také ve hře čtyři na čtyři, Budík ale po svém průniku nepřekonal Kváču. Při vyloučení Jelínka čtyři vteřiny před první sirénou už gólman Bílých Tygrů kapituloval, když Gulašovu ideální přihrávku poslal ranou bez přípravy do sítě Suchý.

Hosté mohli odpovědět ve 21. minutě, Birner ale v dobré pozici mezi kruhy neskóroval. Jinak hru kontrolovali Indiáni, přes střeleckou převahu si však gólovou příležitost nevypracovali. Naopak závěr prostřední třetiny ovládli Bílí Tygři. Před brankou nekrytý Musil ovšem Frodla neprostřelil a vzápětí proti plzeňskému gólmanovi zblízka ani nadvakrát neuspěl nekrytý Birner.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočníci Liberce Michal Birner (vlevo) a Radan Lenc.

Na začátku třetí třetiny mohl Indiánům pojistit vedení Viktor Lang, svoji individuální akci ale zakončil střelou do horní tyčky. Hosté ve snaze o vyrovnání přidali a vynutili si dvojnásobnou početní výhodu, během které stav otočili na 2:1. Nejprve v 54. minutě Knot trefil jen pravou tyč, vzápětí ale uspěl po křížné nabídce Birnera přesnou střelou z pravého kruhu Lenc a o půl druhé minuty později se ze stejné pozice prosadil Vlach.

Domácí v zoufalém náporu stačili vyrovnat, když Kodýtek v 58. minutě šikovně tečoval nahození Kaňáka od levého mantinelu. Záhy mohl odpovědět Musil, před koncem normální hrací doby však tváří v tvář Frodlovi selhal. V nastavení zajistil hostům druhý bod Vlach, který přesnou střelou z pravého kruhu potrestal vyloučení Kracíka.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 2:3 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 20. F. Suchý (Gulaš), 58. Kodýtek (L. Kaňák) - 54. Lenc (Birner, Knot), 55. J. Vlach (Knot, Bulíř), 63. J. Vlach (Rosandič). Rozhodčí: Pešina, Veselý - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:3. Bez diváků.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, Vráblík, L. Kaňák - Gulaš, Kracík, M. Lang - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, F. Suchý, Malát - F. Přikryl, Stach, Rob. Trenér: Čihák.
Liberec: Kváča - Knot, Kolmann, T. Hanousek, Rosandič, Kunst, Derner - Lenc, A. Najman, Birner- Gríger, Bulíř, A. Musil - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Průžek, J. Šír, D. Špaček. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice