Hlavní obsah

Třinec po pouhém týdnu opouští bývalý reprezentant. Aniž by odehrál jediný zápas

Tohle angažmá mělo hodně jepičí život. Minulý týden hokejový Třinec oznámil, že po osmiletém angažmá, které skončilo po minulé sezoně, se do týmu vrací zkušený 30letý obránce Vladimír Roth. Ve středu pak Oceláři na svých oficiálních stránkách vydali informaci, že bývalý reprezentační zadák se s klubem dohodl na ukončení kontraktu. Aniž by odehrál jediný zápas...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Vladimír Roth nakonec za Třinec hrát nebude.

Článek

Roth od prosince do ledna působil u extraligového nováčka z Českých Budějovic, za které ale kvůli zranění odehrál jen pět utkání. Po konci angažmá preferoval zahraniční štaci, jenže ta nepřišla. Proto si plácl s Třincem, s níž v roce 2019 získal mistrovský titul.

Za Třinec ovšem nakonec nezasáhl do jediného extraligového duelu, stihl jen jedno utkání za partnerský tým Ocelářů Frýdek-Místek v první lize. A nyní dává Slezanům sbohem.

„Dostal jsem nabídku ze zahraničí, což jsem od začátku preferoval. Jsem vděčný, že mě vedení takto rychle uvolnilo a já můžu jít hrát ven. Rozhodně se nerozcházíme ve zlém," vysvětlil pro oficiální stránky Třince Roth, který v extralize působil i ve Slavii a Liberci a v sezoně 2015/16 si vyzkoušel KHL za Novosibirsk.

Jméno nového Rothova klubu zatím není známé. „Vladimír už před sezonou deklaroval, že má zájem o zahraničí angažmá, které se mu z důvodu celosvětové pandemie zkomplikovalo. Na jednu stranu jsem rád, že se mu plán splnil, ale zároveň mě mrzí, že nám nepomůže v závěru sezony. Přeji mu hodně štěstí," uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Reklama

Související témata: