Hlavní obsah

Sparta udržela vedení v extralize. Nezaváhal ani Třinec, Liberec senzačně padl

Praha
Aktualizováno

Sparťanští hokejisté udrželi vedení v extralize i po 41. kole, v němž vyhráli ve Zlíně 4:2. Nezaváhal ani druhý Třinec, když doma porazil Karlovy Vary 6:3. Na třetí příčku se vyšvihla Plzeň po vítězství nad Pardubicemi 3:0. Naopak rozjetý Liberec překvapivě prohrál doma s Olomoucí 1:2. Drama ve Vítkovicích vyhrál Hradec Králové 4:3 po samostatných nájezdech. Poslední České Budějovice prohrály s Mladou Boleslaví vysoko 2:6.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu proti Zlínu, kde slavili výhru 4:2.

Článek
Fotogalerie

Sparťané vyhráli už popáté za sebou. Ve Zlíně sice brzy prohrávali po brance Lukáše Vopelky, jenže pak během necelých dvou minut zápas třemi góly otočili. Vítěznou brankou se nakonec ukázala být trefa Davida Tomáška. Zlín se krčí s 36 body na předposledním místě.

Oceláři po výhře Sparty sice ztratili šanci se v neděli vyhoupnout do čela tabulky, ale i oni se vezou na vítězné vlně. Doma porazili Karlovy Vary a vyhráli tak sedmý z posledních osmi duelů. Zápas rozhodla pasáž mezi 29. a 33. minutou, kdy Třinec odskočil ze stavu 2:2 na 5:2. Dvakrát se za vítěze trefil Michal Kovařčík.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Třince (zleva) Michael Špaček, Ralfls Freibergs, Michal Kovařčík, David Musil a Wiliam Jack Rodewald.

Liberečtí hokejisté nepotvrdili aktuálně dobrou formu a po pěti výhrách v řadě překvapivě prohráli doma s Olomoucí. Přitom po brance Dávida Grígera vedli. Hanáci ale v závěrečné části zásluhou Jiřího Ondruška a Davida Ostřížka duel otočili a po sérii tří porážek naplno zabrali.

Zaváhání Bílých Tygrů využila k posunu v tabulce Plzeň, která doma porazila Pardubice. Dynamo sice posílila zvučná jména, jenže týmu se nedaří. Sérii porážek už prodloužil na tři. Plzeňský gólman Dominik Frodl proti Východočechům nepustil za svá západ ani jeden puk a slavil druhé čisté konto za sebou. Indiáni tak odčinili páteční porážku od Sparty.

Budějovičtí po spršce porážek si sice naposledy přivezli překvapivé dva body z hradeckého ledu, jenže doma se vrátili do starých kolejí. S Mladou Boleslaví prohrávali na začátku druhé třetiny už 0:4 a vysokou porážku dokázal Motor jen zmírnit. Prohrál tak šestý ze sedmi duelů, zatímco Bruslařský klub slavil z posledních sedmi utkání druhé vítězství.

Hradecký Mountfield HK napravil nečekanou ztrátu z Českých Budějovic výhrou v samostatných nájezdech ve Vítkovicích. Dramatickou přetahovanou rozhodl až v osmé sérii nájezdů Lukáš Cingeľ. Východočeši se drží na šesté příčce, Vítkovice jsou jedenácté.

41. kolo už rozjela sobotní předehrávka, v níž Kometa Brno prohrál s Litvínovem 3:4.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

41. kolo Tipsport extraligy
České Budějovice - Mladá Boleslav 2:6
Branky: 28. Voženílek, 32. Plášil - 10., 50. Stránský, 13. Bernad, 17. Allen, 21.Šťastný, 31. Kotala
Liberec - Olomouc 1:2
Branky 8. Gríger - 43. Ondrušek, 48. Ostřížek
Třinec - Karlovy Vary 6:3
Branky: 2., 33. M. Kovařčík, 21. Gernát, 29. Stránský (sam. nájezd), 31. Rodewald, 43. Růžička - 7.Vondráček, 22. Flek, 51. Weinhold
Plzeň - Pardubice 3:0
Branky: 2. Eberle, 36. Rob, 58. Kvasnička
Vítkovice - Hradec Králové 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 10., 55. Fridrich, 34. Hruška - 13. Perret, 19. Lev, 33. Smoleňák, rozhodující nájezd Cingel
Zlín - Sparta 2:4
Branky: 4. Vopelka, 20. Karafiát - 10. Jandus, 11. Kudrna, 12. Tomášek, 42. Pech
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články