Hlavní obsah

Holaň po výprasku ordinoval dřinu. Kluci to pochopili, ale body nemáme, litoval kouč Vítkovic

Po úterním těžkém direktu na ledě druhého Třince (1:7) nařídil trenér Vítkovic Miloš Holaň hráčům místo volna těžký trénink. A v zápase proti extraligovému lídrovi Spartě Praha bylo patrné zlepšení, body ale znovu po výhře 2:1 získal ve 43. kole soupeř.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vítkovic Miloš Holaň během utkání se Spartou.

Článek

„Zvolili jsme trénink, abychom nastartovali hlavy zpátky. Jsem rád, že to mužstvo pochopilo a že jsme se po tom výprasku byli schopni výborně připravit na dalšího těžkého soupeře. Troufnu si říct, že jsme byli lepší než Sparta," uvedl trenér Vítkovic.

Všechny klady ale převážila rozladěnost nad další bodovou ztrátou. „Byli jsme nepříjemným mužstvem, měli jsme výborný pohyb, vyhrávali jsme osobní souboje, co nás ale trápí je produktivita. Všechno dobré jde vniveč, protože nemáme body. Po takovém výkonu bychom si nejméně jeden zasloužili," povzdychl si Holaň.

Vítkovický vládce střídačky do utkání proti extraligovému lídrovi zpřeházel všechny řady a na jen tribunu posadil útočníky Schleisse s Werbikem. Do sestavy se naopak vrátil Kalus.

„Věděli jsme, že musíme něco změnit. Myslím, že to dneska zafungovalo dobře. Bohužel nám teď trochu chybí i štěstí. Ale není to jen o něm a nechci se vymlouvat, i když oba góly Sparty trochu šťastné byly. Další věcí ale je, že u druhého jsme si nepohlídali najíždějícího hráče, což nakonec zápas rozhodlo," poukázal Holaň.

O jediný gól Vítkovic se střelou po vyhraném buly Kanaďana Roberta Flicka postaral lotyšský obránce Guntis Galvinš, jenž se za Vítkovice trefil poprvé.

„Kdybychom vyhráli, byl by ten gól lepší. Je to škoda, nebyli jsme horší, nastřelili jsme i pár tyček. Ale když na chvíli polevíte proti takovému týmu, dá vám gól. Jsou první, mají dobrý tým, šikovné útočníky a taky mají velké sebevědomí," řekl zkušený bek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice