Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 3:5Hokejová Kometa doma znovu zhasla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Strnad 0 : 1
26. Dlapa 0 : 2
31. Zbořil 0 : 3
40. Kusko 1 : 3
52. Mueller 2 : 3
56. Dlapa 2 : 4
59. Trška 3 : 4
60. Cienciala 3 : 5
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Brna prohráli ve 43. kole extraligy s Mladou Boleslaví 3:5 a doma tak neuspěli popáté za sebou. Středočeši o své výhře rozhodli v rozmezí devíti minut druhé třetiny, kdy se střelecky prosadili třikrát. Dvě branky dal obránce Ondřej Dlapa, který celkem nasbíral tři kanadské body. Stejně jako David Cienciala a domácí Peter Mueller. Mladá Boleslav se po třetí výhře v řadě vrátila na třetí místo tabulky, Kometa je devátá.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hráčů Mladé Boleslavi z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Do zápasu vstoupili lépe Středočeši, už ve 2. minutě se do slibné střelecké pozice dostal reprezentační nováček Flynn, ale trefil jen spojnici břevna a tyče. O pár minut později to zopakoval i Najman.

Boleslavští měli v první třetině mírnou převahu, pramenící z dobrého pohybu a rychlejšího přechodu do útočného pásma. Brno se k vážnějšímu ohrožení Krošeljovy branky nedostalo, největší příležitost měl Klepiš v 6. minutě, ale na slovinského gólmana nevyzrál.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj, Vojtěch Němec z Brna a Conor Allen z Mladé Boleslavi.

Hosté si do druhého dějství přenesli většinu ze čtyřminutové přesilovky a na jejím sklonku ji využil pohotovou střelou Strnad. Kometa mohla kontrovat, ale Klepišova teč Zámorského střely skončila na brankové konstrukci. Brňany ale srazila nedůslednost při rozehrávce ve vlastní přesilové hře, kterou potrestal Dlapa druhým boleslavským gólem.

Nebylo to ale vše, pohoda boleslavských hráčů se promítla do dobré kombinace i lepšího pohybu, což brzy přineslo další gól. Zbořil dostal až příliš moc času na přípravu střely a využil ji přesnou trefou do Vejmelkovy branky.

Kometa jen těžko hledala recept na soudržnost a flexibilitu hostujícího celku, nepomáhaly ani změny v útočných formacích. Jiskra naděje zablikala v poslední minutě druhé třetiny, kdy Kusko procpal puk za Krošeljova záda. Boleslavi nepomohla ani trenérská výzva.

Brno gól povzbudil do lepší ofenzívy a osm minut před koncem ji přeměnil v naději samostatnou akcí nejlepší hráč týmu Mueller. Jeho gól na 2:3 přinesl ještě drama i přesto, že Dlapa svým druhým gólem v zápase zvýšil opět na rozdíl dvou gólů. Nicméně v power play Trška bombou opět přiblížil naději na body, ale Ciencala pak do prázdné branky jistil výhru hostů.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 3:5 (0:0, 1:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 40. Kusko (Valský, Mueller), 52. Mueller, 59. Trška (Holland, Mueller) - 23. J. Strnad (Claireaux, Cienciala), 26. Dlapa (Bičevskis), 31. A. Zbořil (D. Šťastný, Šidlík), 56. Dlapa (Claireaux, Ciencala), 60. Cienciala (Dlapa). Rozhodčí: Horák, Pražák - Malý, Pešek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Oslabení: 0:1. Bez diváků.
Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, Holland, Trška, Svozil, Gulaši, Kučeřík - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Vincour - Schneider, Kusko, Plášek - Valský, F. Dvořák, Bondra. Trenér: L. Zábranský st.
M. Boleslav: Krošelj - Ševc, Allen, Dlapa, Bernad, Šidlík, Moravec - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Štastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: