Hlavní obsah

Sparta o první místo nepřišla, drama s Pardubicemi rozhodla v nájezdech. Třinec ztrácí jen bod

Praha
Aktualizováno

I po nedělním 44. kole hokejové Tipsport extraligy je lídrem nejvyšší soutěže Sparta. Pražané nicméně svedli dramatický souboj s Pardubicemi a na vítězství 5:4 nakonec dosáhli až po samostatných nájezdech. Drobného klopýtnutí Sparty využil Třinec, který posedmé za sebou stoprocentně bodoval a stáhl manko na první místo na jediný bod. Po senzaci sahaly poslední České Budějovice na ledě Plzně, Západočeši ale nakonec hrozící porážku odvrátili a zvítězili 5:4 v prodloužení.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Pech ze Sparty střílí rozhodující gól v samostatných nájezdech brankáři Pardubic Konstantinovi Barulinovi.

Článek
Fotogalerie

Sparta neprožila ideální vstup do utkání a po první třetině prohrávala o dvě branky. Od druhé třetiny se do branky domácích postavil místo Machovského Salák a Sparta začala srovnávat krok. Nakonec vítěze určily až nájezdy, v nichž zajistil dva body pražskému celku Pech. Sparta tak vyhrála poosmé v řadě a je stále první, Pardubice zůstávají sedmé.

Třinecký stroj šlape. V neděli Oceláři protáhli vítěznou sérii už na sedm zápasů, Zlín porazili i potřetí v sezoně a na vedoucí Spartu už ztrácí jen bod. Berani naopak prodloužili nepříjemnou bilanci, prohráli počtvrté za sebou a zůstávají předposlední.

V přímém souboji o třetí místo se střetla Mladá Boleslav s Libercem a Bruslaři nakonec pomyslné stupně vítězů uhájili, přestože Bílí Tygři odvezli vítězství 2:1 v prodloužení. Boleslav má už ale na Liberec jen jednobodový náskok.

Plzeň musela dotahovat

Bodově srovnaná zůstává s Libercem dál Plzeň, která se překvapivě nadřela v souboji s posledními Budějovicemi. Západočeši nicméně dokázali dvakrát stáhnout dvoubrankové manko a nakonec si zajistili dva body za vítězství 5:4 v prodloužení. Budějovice alespoň snížily odstup od předposledního Zlína na pět bodů.

Šestý je dál hradecký Mounfield, který doma porazil Olomouc 3:2. Pozici v desítce si upevnili hráči Litvínova, kteří v prodloužení přehráli osmé Karlovy Vary. Zezadu se ale na desítku tlačí Vítkovice, jež odvezly jednoznačnou výhru 4:0 z ledu deváté Komety. A Brňané mají o čem přemýšlet, v neděli prohráli doma pošesté za sebou.

44. kolo Tipsport extraligy
Třinec - Zlín 5:2
Branky: 3. Hrehorčák, 12. Kofroň, 22. Špaček, 47. Hrňa, 57. Dravecký - 10. Fořt, 59. Okál.
Litvínov - Karlovy Vary 3:2 po prodl.
Branky: 15. a 61. Jarůšek, 24. Ščotka - 36. a 52. Černoch.
Mladá Boleslav - Liberec 1:2 po prodl.
Branky: 56. Šťastný - 49. Musil, 62. Jelínek.
Sparta - Pardubice 5:4 po sam. nájezdech
Branky: 7. a 33. Dvořák, 36. Tomášek, 54. Polášek, rozhodující sam. nájezd Pech - 3. Horký, 5. Mikuš, 19. Zohorna, 50. Camara.
Plzeň - České Budějovice 5:4 po prodl.
Branky: 24. Dočekal, 24. Kodýtek, 49. Čerešňák, 60. Gulaš, 63. Musil - 9. Toman, 13. Karabáček, 40. a 48. Voženílek.
Brno - Vítkovice 0:4
Branky: 14. Krenželok, 24. Svačina, 39. Pyrochta, 51. Mallet.
Hradec Králové - Olomouc 3:2
Branky: 12. Klima, 23. Zachar, 25. Nedomlel - 6. Ondrušek, 33. Kunc.

Reklama