Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 1:2 PPBrankáři v Boleslavi kouzlili. Napínavou bitvu rozsekl až Jelínek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Musil 0 : 1
56. Šťastný 1 : 1
62. Jelínek 1 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Nedělní bitvu třetího se čtvrtým ovládli v mladoboleslavské aréně hokejisté Liberce. V rámci 44. kola pokořili skvělého brankáře Růžičku až ve třetí třetině po přesilovkové střele Adama Musila, pět minut před koncem srovnal taktéž z početní výhody David Šťastný, přesto se svěřenci trenéra Augusty radovali z výhry 2:1, kterou jim v prodloužení zařídil kapitán Petr Jelínek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Liberečtí v první třetině dobře bruslili, napadali a brankář Růžička byl v daleko větší permanenci než jeho protějšek Kváča, jenž čelil jen dvěma střelám. První slibnou šanci měl Derner, jeho bombu boleslavský gólman neudržel, ale puk prolétl vedle levé tyče. Vzápětí už Bílí Tygři málem zvedali ruce nad hlavu, když Lenc po přihrávce Hanouska rozezvučel horní tyč.

Středočeši tolik nehrozili, v 18. minutě ale měli na holi tutovku. Allen hezky uvolnil Zbořila, jenže Kváča tým bravurně zachránil. Těsně před pauzou se zase na druhé straně vyznamenal Růžička. Birner zachytil domácí rozehrávku, našel Rosandiče, který se prosmýkl až k bráně, jeho bekhendovou kličku však vyčapal bruslí boleslavský brankář.

Severočeši, kteří postrádali vedle dlouhodobých marodů Filippiho se Šmídem i Pavlíka, pokračovali v dobývání branky i v druhé třetině. Dvakrát pálil bezpečně Lenc, poté ujel Gríger, v samostatném úniku ale ztroskotal na skvělém Růžičkovi. Třiadvacetiletý brankář si ale nejlepší zákrok schoval na 29. minutu. Bulíř střílel do odkryté klece, jenže Růžička se bleskově přesunul a jistému gólu parádním zásahem zabránil. Boleslavští vyrovnali hru, a činil se i Kváča. Dvakrát to zkoušel Jääskeläinen, jenže nerozhodný stav finský útočník nerozsekl.

Tygři prahli po vedoucím zásahu. Zkraje třetí části trefil Najman zblízka jen betony boleslavského mága. Hra se začala kouskovat, až přišla 49. minuta, v níž se dopustil držení Moravec a Tygři v přesilovce udeřili. Knotovu ránu od modré vyrazil Růžička před sebe a pohotový Musil z dorážky rozvlnil síť. Hosté kráčeli za vítězstvím, ale pět minut šli do čtyř a Boleslavští si z podobné situace vynutili prodloužení. Ševc vyslal projektil na Kváču a z pravého kruhu Šťastný z dorážky vrátil puk za jeho záda - 1:1.

Hned zkraje prodloužení mohl utnout napínavou partii Jääskeläinen. Na Kváču ale nevyzrál stejně jako o chvíli později Šťastný. Zahřmělo tedy na druhé straně, bonusový bod vystřelil Liberci v přečíslení kapitán Jelínek.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 56. D. Šťastný (Ševc, A. Zbořil) - 49. A. Musil (Knot, Birner), 62. P. Jelínek (Bulíř, Vitásek). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Lederer, Lhotský. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Bez diváků.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Allen, Dlapa, Bernad, Šidlík, D. Moravec - D. Šťastný, A. Zbořil, Claireaux - Jääskeläinen, A. Zbořil, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, A. Najman - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach - Průžek, J. Šír, D. Špaček. Trenér: P. Augusta.

Reklama