Hlavní obsah

Liberec se v Brně musí obejít bez potrestaného Musila

Praha

Hokejisté Liberce se v pátečním utkání 48. extraligového kola v Brně budou muset obejít bez Adama Musila. Třiadvacetiletý útočník od předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka obdržel jednozápasovou stopku za faul na Filipa Suchého ve středečním duelu s Plzní.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Plzně Dominik Frodl a Adam Musil z Liberce.

Článek

Musilovi rozhodčí Kika s Mrkvou udělili za pozdní dohrání Suchého dvouminutový trest. Dodatečný postih nyní přichází od Ujčíka.

„Svůj zákrok vedl na protihráče, který nebyl v držení kotouče. Před zákrokem se neodrazil a v době střetu držel ruce u těla, zneužil však zranitelného postavení protihráče, který zásah vzhledem k časové prodlevě po odehrání kotouče neočekával," vysvětlil šéf disciplinárky.

Plzeň po souboji s Libercem poslala Ujčíkovi podnět i na další zákrok na Suchého, kterého se dopustil útočník Býlích Tygrů Jakub Rychlovský. V tomto případě ale Západočeši neuspěli.

„Zákrok byl veden na protihráče, který byl v přímém držení kotouče, se záměrem ho atakovat a v situaci, kterou lze kvalifikovat jako „třetí hráč v souboji". Suchý nicméně ztratil stabilitu již v předchozím souboji a padal, aniž by se ho přijíždějící hráč rukama dotkl," uvedl Ujčík, proč řízení s Rychlovským zastavil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice