Hlavní obsah

Útočníka Vránu z Třince zasáhla rodinná tragédie, Oceláři zápas s Litvínovem odložili

tom, dos, kez, škv, panSport.czPrávo
Aktualizováno

Všechno bylo nachystáno, soupisky nahlášeny. Pak přišla smutná zpráva o tragickém úmrtí v rodině Petra Vrány, útočníka Ocelářů a všechno bylo jinak. Zápas 50. kola hokejové extraligy mezi Třincem a Litvínovem byl odložen. "S obrovským smutkem jsme přijali zprávu o tragickém úmrtí v rodině Petra Vrány. Nečekaná a tragická událost se odehrála za dosud nevyjasněných okolností. Klub s ohledem na soukromí hráče nebude zveřejňovat žádné další podrobnosti," informoval na twitteru třinecký klub.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Hokejový útočník Petr Vrána.

Článek

„HC Oceláři Třinec a HC Verva Litvínov se dohodly na odložení zápasu 50. kola TELH ze závažných důvodů, které nyní klubu nepřísluší zveřejňovat. Společně nyní hledají náhradní termín k dohrání zápasu," informoval třinecký klub v oficiálním vyjádření.

Nyní je jasné, že ve středu se hrát utkání nebude, teoreticky by se mohlo hrát ve čtvrtek. Závěrečná dvě kola mají pevně dané termíny. V pátek a v neděli s ohledem na regulérnost stanované mají shodné datum i čas začátku.

Hráči a realizační tým Třince jsou podle informací Sport.cz v pořádku, ale událost je mimořádně citlivá pro třinecký klub, který prosí o zdrženlivost ohledně podrobností. Později však třinecký klub sám oznámil, že tragická událost zasáhla rodinu útočníka Petra Vrány.

Podle České televize se hráči obou týmů zhruba půl hodiny před utkáním místo nástupu na led na rozbruslení začali svlékat z výstroje a bylo jasné, že dnes se hrát nebude. Do haly narychlo dorazili i hráči Třince, kteří v úterý neměli nastoupit a pak všichni nasedli do klubového autobusu a opustili zimní stadion.

Podle informací médií odpoledne zemřela Vránova manželka Lindsey. Podle webu polar.cz se pod ní propadl led, když se snažila zachránit štěně, které uteklo na zamrzlou přehradu Slezská Harfa.

"Asi půl hodiny po poledni jsme přijali oznámení o tonoucí pětatřicetileté ženě ve vodní nádrži Slezská Harta. Na místo okamžitě vyrazily všechny složky IZS, které dělaly vše pro to, aby ženu ve vodě našly. Nicméně ta voda je kalná, nedařilo se to a ženu se nepodařilo zachránit. Zhruba po hodině pak bylo tělo ženy nalezeno bez známek života," uvedla pro Sport.cz mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

„Víme, proč žena do vody vstoupila, nicméně všechny okolnosti kolem této tragické události se dál budou prověřovat. Vzhledem k citlivosti případu, rodině a příbuzným nebudeme podrobnosti zveřejňovat," dodala Viačková.

Reklama

Související témata: