Hlavní obsah

Radost ano, ale... Tohle není ta trofej, kterou bychom chtěli získat, hlásí Sparta

Praha

Pochopitelně měli vekou radost, že jednoznačnou výhrou 5:0 nad Kometou si už kolo před koncem základní části zajistili Prezidentský pohár pro jejího vítěze, což se jim za dvanáctiletou historii trofeje podařilo po letech 2012 a 2014 potřetí. Hokejisté Sparty však chtějí víc. Jednoznačným cílem zůstává Masarykův pohár pro šampiony extraligového play off, které naposledy ovládli v roce 2007.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor gólu Sparty Jan Košťálek (vlevo) přijímá gratulaci od spoluhráče Lukáše Rouska.

Článek

„Je to skvělé, ale pořád to není ta trofej, kterou bychom chtěli jako Sparta v sezoně získat. Je to jen jeden z krůčků," zůstával nohama na zemi jednadvacetiletý útočník Lukáš Rousek, jenž demolici Brna řídil vítězným gólem a třemi asistencemi navrch.

„Od první do poslední minuty jsme na ledě nechali všechno, makali jsme jako tým. Všechno souvisí se vším - daří se nám jako týmu, daří se i mně, navíc jsme získali Prezidentský pohár. Všechno do sebe dneska krásně zapadlo," liboval si po svém bodově nejpovedenějším utkání sezony.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor druhého gólu Sparty Robert Říčka přijímá gratulace od spoluhráčů.

„Máme radost, že jsme vyhráli základní část a ukázali tak dlouhodobou výkonnost. Moc dobře ale víme, co nás čeká dál a co všichni hrozně moc chceme, Všechno je před námi," uvědomuje si trenér Josef Jandač, že zisk Prezidentského poháru z hlediska šancí na titul nic neznamená.

V roce 2012 Pražané taky vyhráli základní část a následně vypadli s Kometou už ve čtvrtfinále. O dva roky později skončili po ovládnutí základní části soutěže v semifinále play off, když jim stopku vystavilo znovu Brno.

V aktuálním ročníku se Sparta o vítězství v dlouhodobé časti soutěže dlouho přetahovala s Třincem, na který ale mohla v posledních dnech dolehnout tragická událost v rodině kapitána Petra Vrány, po níž Oceláři prohráli oba své zápasy.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér hokejové Sparty Josef Jandač.

„Strašně těžko se mi na to odpovídá, a nechtěl bych rozebírat, jakou cestou jsme k tomu došli. Stala se obrovská tragédie, je nám to moc líto a mrzí nás to. Něco podobného jsem si prožil při angažmá v Liberci, když se oběsil Pavel Kábrt, i když to není přesný příměr," řekl Jandač.

Proti Brnu Sparta dominovala od začátku utkání. A když zkraje druhé třetiny zvýšil Košťálek už na 4:0, Kometa zhasla definitivně. „Jsme umělci, že i tyhle zápasy dokážeme zdramatizovat. Doufám, že ta doba je pryč, celkem jsme to kontrolovali a Kometa úplně odpadla. Přišlo mi, jako by se od té doby začala malinko šetřit na předkolo play off," mínil Jandač.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Pech ze Sparty (uprostřed) po předchozím faulu Rhetta Hollanda z Brna (vlevo).

Teoreticky by se oba týmy mohly potkat znovu ve čtvrtfinále, pokud Brno projde z předkola a nahrají tomu i výsledky dalších sérií. Jandač ale odmítá, že by páteční jasný triumf mohl jeho svěřencům pro případnou sérii s Kometou pomoct.

„Brno v play off přepne na úplně jiný mód. Tyhle zápasy umí hrát, navíc jeho první lajna s Muellerem je fakt dobrá," uzavřel Jandač, jenž bezprostředně po skončení zápasu nevěděl bližší informace o zdravotním stavu obránce Němce, který ve třetí třetině po střetu s Dávidem Bondrou odstoupil ze hry nejspíš kvůli problému s kolenem.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice