Hlavní obsah

Bizarní moment! Lukeš zamířil na vlastní lavičku přes střídačku soupeře a sudí trestali

Došlo k situaci, která se na hokejových stadionech vidí jen zřídkakdy. Běžela 31. minuta úvodního duelu předkola play off pod Bílou věží, když rozhodčí přerušili hru, aby hráčské lavici Litvínova udělili dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, o což se bizarním způsobem zapříčinil František Lukeš.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Litvínovský útočník František Lukeš.

Článek

Ostřílený útočník Severočechů absolvoval u dvířek střídačky Mountfieldu HK souboj s Radkem Smoleňákem, aby se vzápětí dostal do presu nejen s hradeckým kapitánem, ale také Radkem Pilařem, kteří chtěli střídat. Střelec Vervy vstoupil na domácí lavičku, místo návratu na led ale zamířil na vlastní střídačku podél mantinelu mimo hrací plochu, což pravidla neumožňují. Místo Lukeše nesměl v tu chvíli naskočit jiný hráč a sudí hosty nekompromisně trestali za chybné střídání.

„Sledoval jsem hru, neviděl jsem, co se přesně stalo. Musím se na to podívat," vykládal po utkání trenér Litvínova Vladimír Országh. Jeho svěřenci sice následné oslabení ubránili, v Hradci ale nakonec prohráli 0:2.

„Bylo to vyrovnaný zápas, rozhodovaly maličkosti, ale v nich jsme byli slabší než domácí. Prohráli jsme jednu malou bitvu, ale válka stále pokračuje. Zítra to budeme chtít urvat," burcoval slovenský kouč.

Reklama

Související témata: