Hlavní obsah

Plzeň senzačně končí, dohrál i Litvínov! Hokejisté Komety protáhli sérii, drama zvládly i Vary

Brno
Aktualizováno

Hokejisté Komety Brno vyhráli ve třetím utkání předkola play off nad Vítkovicemi 2:1 v prodloužení a snížili stav série na 1:2 na zápasy. Postup do čtvrtfinále naopak už po třetím utkání slaví Olomouc. Hanáci zvítězili v sobotu doma nad Plzní 2:1 a sérii ovládli poměrem 3:0. Hradec Králové vyhrál na ledě Litvínova 5:1, sérii vyhrál 3:0 na zápasy a je ve čtvrtfinále. Naopak v neděli se bude znovu hrát v Karlových Varech. Energie zvítězila 2:1 v prodloužení nad Pardubicemi a snížila stav série na 1:2.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl pouští první gól.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Brna odvrátili v sobotu možný konec sezony, když v dramatické bitvě porazili Vítkovice 2:1 v prodloužení. O výhře Komety rozhodl v čase 72:59 kapitán Martin Zaťovič. Kometa ukončila sérii pěti porážek včetně základní části a snížila stav série na 1:2. Předkolo pokračuje v neděli od 17 hodin opět na brněnském ledě.

Olomouc slaví senzační úspěch, když v předkole play off vyřadila obrovského favorita z Plzně. Hanáci vyhráli doma 3:0 na zápasy. Sobotní duel rozhodl první brankou v extraligovém play off Jakub Navrátil, když skóroval ještě před polovinou duelu. Indiáni se pak pokusili i o hru bez brankáře, ale nebylo jí to nic platné. Olomouc, která do poslední chvíle základní části bojovala o účast v předkole, se ve čtvrtfinále utká se Spartou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád.

Pardubické Dynamo bylo po rekordní domácí výhře 11:3 nad Energií nastartované a plné optimismu. Jenže Karlovy Vary nechtěly končit a díky dvěma zásahům útočníka Martina Kohout vyhrály sobotní duel 2:1 a protáhly sérii. Čtvrté střetnutí je na programu v neděli.

Hokejisté Hradce Králové vyhráli třetí utkání předkola v Litvínově 5:1, ovládli sérii 3:0 a ve čtvrtfinále budou hrát s Libercem. Mountfield rozhodl už v úvodní třetině, po níž díky brankám obránců Radima Šaldy, Jérémieho Blaina a útočníka Jakuba Orsavy vedl 3:0..

Hokej - 3. zápasy předkola play off Tipsport extraligy
Brno - Vítkovice 2:1 v prodlužení
Branky: 48. Mueller, 73. Zaťovič - 51. Hruška. Stav série: 1:2 na zápasy
Olomouc - Plzeň 2:1
Branky: 7. Strapáč, 28. Navrátil - 26. Straka. Konečný stav série: 3:0 na zápasy.
Karlovy Vary - Pardubice 2:1 v prodloužení
Branky: 58. a 78. Kohout - 25. Poulíček. Stav série: 1:2 na zápasy
Litvínov - Hradec Králové 1:5
Branky: 45. Jarůšek - 5. Šalda, 17. Blain. 18. Orsava, 27. Zachar, 28. Smoleňák. Konečný stav série: 0:3 na zápasy.

Reklama