Hlavní obsah

Kometa měla víc štěstí, odmítá kouč Holaň, že by Vítkovicím došly v prodloužení síly

Poslední třetí krok k posunu do čtvrtfinále se jim zatím udělat nepodařilo. Hokejisté Vítkovic padli po dvou domácích výhrách v dalším duelu předkola extraligového play off v Brně 1:2 v prodloužení a v sérii vedou na zápasy 2:1. Další postupový mečbol se budou snažit proměnit v neděli ve čtvrtém duelu, který se bude hrát opět na ledě Komety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vítkovic Miloš Holaň během utkání.

Článek
Fotogalerie

„I v Brně to byl znovu veliký boj. Úporná taktická bitva. Zase rozhodly maličkosti," říká ostravský kouč Miloš Holaň, který si cení, že jeho tým dokázal srovnat jednobrankové manko. „Jenže v prodloužení se štěstí přiklonilo na brněnskou stranu," posteskl si. Odmítá, že by soupeř, jenž působil živějším dojmem, měl v nastaveném čase víc sil. „To rozhodně ne. Kometa byla prostě šťastnější," tvrdí.

Brankáře Dolejše, který propustil puk při rozhodující Zaťovičově trefě mezi betony do sítě, z porážky neviní. „Chytá velmi dobře, a určitě zvládne i zbytek série," je Holaň přesvědčený.

Za důležitý moment považuje odvolání Hruškovy branky v závěru prostřední dvacetiminutovky. „Mohli jsme vést 1:0, avšak rozhodčí to viděli po trenérské výzvě Brna jinak. Každopádně to hodně domácím pomohlo," je si jistý.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejistí Brna se radují z gólu v prodloužení.

Vítkovicím vstřelil oba góly elitní útok Brna, který na svém stadionu dokonale eliminovaly. „Kometa v něm má hodně šikovné kluky, v neděli si na ně musíme dát větší pozor," plánuje obránce Filip Pyrochta. „Pořád vedeme v sérii 2:1. Do čtvrtého zápasu tudíž můžeme jít s čistou hlavou. Věřím, že v něm uspějeme," přeje si už o víkendu vítězný konec série.

Doufá, že jeho týmu půjdou lépe přesilovky. „Zatím jsme v předkole v početní převaze neskórovali. Musíme něco vymyslet, abychom už konečně nějak dokopali puk do sítě. Přesilovky hrají v play off obrovskou roli," připomíná Pyrochta, který tuto sezonu začal právě v Brně. „Mám proto pochopitelně obrovskou motivaci s Vítkovicemi postoupit," svěřil se.

Reklama

Související témata: