Hlavní obsah

Dvojnásobný šampion Adamský ukončil v 39 letech hráčskou kariéru

Třinec

Hokejový útočník Martin Adamský se v 39 letech rozhodl ukončit hráčskou kariéru. Dvojnásobný extraligový šampion v dresu Třince působil v aktuální sezoně v prvoligovém Havířově, pět utkání ale odehrál i za České Budějovice v nejvyšší soutěži.

Foto: Petr Horník, Právo

Třinecký hokejista Martin Adamský.

Článek

"Končím, teď už je to definitivní. Hlavním důvodem bylo zranění, které mě už trápilo v roce 2019, kdy jsem tady v Třinci onemocněl vyhřezlou ploténkou. Během působení v Havířově se ty problémy znovu vrátily. To zranění opravdu není taková sranda, jako když člověk má třeba zlomený prst. Je to opravdu na hraně zdraví a člověk riskuje, že už ani nebude chodit," uvedl Adamský na webu Ocelářů. Rozhodnutí oznámil se slzami v očích ve vysílání Dračího studia, které doprovází zápasy Třince v play off.

Adamský byl vyhlášený bruslař a patří i mezi historicky nejlepší hráče slezského klubu. V průběhu deseti let odehrál za Třinec 554 utkání, ve kterých nasbíral 285 kanadských bodů. Dvě sezony byl i kapitánem Ocelářů.

"Na magnetickém vyšetření mi potvrdili, že to zranění je v daleko horším stavu. To byl hlavní důvod pro ukončení kariéry. Zranění přišlo až v závěru kariéry, což je lepší varianta, než kdybych musel s hokejem seknout třeba ve třiceti letech," uvedl Adamský. Extraligu hrál i za Plzeň a České Budějovice, v nejvyšší soutěži nasbíral celkem 413 bodů (223+190) v 937 utkáních.

Reklama

Související témata: