Hlavní obsah

Hokejisty extraligové Sparty povedou v příští sezoně Jandač s Hlinkou

Praha

Chtěla útočit na mistrovský titul, ale tenhle plán hokejová Sparta nesplnila. Teď pražský klub oznámil novinky, které jej čekají před dalším ročníkem extraligy. Tým povedou v příští sezoně Josef Jandač s Jaroslavem Hlinkou, kteří stáli na střídačce i v aktuální sezoně. Již dříve bylo jasné, že realizační tým opustí Miloslav Hořava, který tým vedl společně s Jandačem. Dres Pražanů by měl i nadále oblékat útočník Vladimír Sobotka, řada dalších známých jmen však v klubu končí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Birner z Liberce a Vladimír Sobotka ze Sparty Praha během šestého utkání semifinále play off Tipsport extraligy.

Článek

"Tým povedu já s Pepou Jandačem. Není vyloučené, že se trenérský tým ještě rozšíří. Loňská sezona nám potvrdila, že je Pepa Jandač kvalitní trenér. Poznal jsem ho jako hráč i manažer a jsem rád, že jsme se dohodli na pokračování ve Spartě," uvedl Hlinka na klubovém webu.

Bývalý vynikající útočník a legenda Sparty bude i nadále sportovním manažerem, více se však bude věnovat trénování. "Moje pozice bude silnější. Pořád mě ale baví i sportovní management a skládání týmu. Nadále tak budu plnit roli spojky mezi kanceláří a kabinou," vysvětlil Hlinka.

Sparta v pátek oficiálně zveřejnila i seznam hráčů z dosavadní soupisky, kteří v klubu nebudou pokračovat. Vedle brankáře Matěje Machovského, jenž se už upsal Rize.

Končí obránci Ondřej Němec, Jan Piskáček, Petr Kalina, Jan Košťálek a útočníci Lukáš Pech, Jan Buchtele, Robert Říčka, Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ.

Novou smlouvu by naopak měl podepsal Sobotka. "Mám pro všechny sparťany dobrou zprávu. Vláďa se rozhodl pokračovat u nás. Jednání jsou ve finální fázi, věříme, že je to otázka hodin či dnů. Jsme domluvení na pokračování na další tři sezony," dodal Hlinka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín