Hlavní obsah

Boleslav odtajnila nové tváře. Přicházejí reprezentanti i kladenský hrdina

Hokejisty Mladé Boleslavi posílí brankář Andrej Košarišťan, obránci Adam Jánošík a Pavel Pýcha a útočníci Jan Dufek, Jan Eberle a Miloš Kelemen. Bruslařský klub zveřejnil seznam posil na svém webu.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Kladna Andrej Košarišťan je novou posilou Mladé Boleslavi.

Článek

"Sportovně nás, stejně jako ostatní kluby, čeká velice náročná sezona, a to na více frontách, neboť příští ročník bude sestupový, a to jak v extralize, tak také v juniorské a dorostenecké soutěži. Co se týče konkrétně A týmu, tak i s ohledem na účast v Lize mistrů, ve které si přejeme také uspět, chceme po 'covidovém' roce opět držet širší kádr," uvedl sportovní ředitel Radim Vrbata a dodal, že Středočeši chtějí do seniorského týmu i nadále zapracovávat juniory a vytvořit zdravou vnitřní konkurenci.

Brankářskou dvojici Jan Růžička - Gašper Krošelj doplní sedmadvacetiletý Slovák Košarišťan, který pomohl Kladnu k postupu do extraligy. "Andrej by měl doplnit naši silnou brankářskou dvojici a poprat se o svoje místo," uvedl sportovní manažer Václav Nedorost.

Do obrany přichází z Českých Budějovic dosavadní kapitán Motoru Pýcha, který si v prosinci odbyl reprezentační premiéru na Channel One Cupu. "Pavel je výborný hráč do přesilovek s výtečnou rozehrávkou. Jsme moc rádi, že si vybral nabídku a vizi našeho klubu. Jde o velice talentovaného obránce, který se zlepšuje každým rokem, a my věříme, že tak bude činit i nadále," řekl Nedorost o pětadvacetiletém obránci.

O tři roky starší Jánošík se do extraligy vrací po roce stráveném ve Švédsku. Předtím hrál v Česku za Plzeň, Litvínov, Liberec nebo Chomutov. "O Adama velice stojíme už několik let. Je to vynikající, charakterní obránce, který nebude mít problém zapadnout do kabiny. Je v nejlepších hokejových letech a jeho komplexnost a tvrdost je to, co jsme hledali," uvedl Nedorost.

Do útoku přichází trojice Dufek, Eberle, Kelemen. Čtyřiadvacetiletý Dufek, jenž se po skončení sezony zapojil do kempu národního týmu před MS a odehrál dva přípravné zápasy proti Rakousku, hrál naposledy ve Zlíně. V poslední sezoně ale odehrál s ohledem na zdravotní problémy jen 26 utkání. "Honza je dalším mladým útočníkem s potenciálem, je to velice dobrý bruslař. Věříme, že perfektně zapadne do našeho systému, naváže na předloňskou sezonu a udělá další krok ve své kariéře," řekl Nedorost.

Jedenatřicetiletý Eberle se vypracoval mezi klíčové hráče Plzně, po třech letech ale Západočechy opouští a stěhuje se do města automobilů. "Jsme přesvědčení, že v roli, do které ho bereme (defenziva a oslabení), jeho pracovitost a bojovnost – to vše bude důležitým článkem našeho týmu," uvedl mladoboleslavský manažer.

Extraligová premiéra by měla čekat jedenadvacetiletého Kelemena, bývalého juniorského reprezentanta Slovenska. "Miloš prožil průlomovou sezonu ve Zvolenu. Jedná se o mladého a dobře bruslícího útočníka, který má v našich očích hodně potenciálu ještě se zlepšovat," řekl Nedorost o dalším hráči, kterého Mladá Boleslav přivedla ze Slovenska.

Středočeši zároveň potvrdili seznam hráčů, kteří v klubu končí. Odcházejí brankář Marek Schwarz, obránci Ondřej Dlapa a Karel Klikorka a útočníci David Cienciala, Joona Jääskeläinen a Brandon Alderson.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice