Hlavní obsah

Tomáš Zohorna zamířil do Švédska za bratrem Hynkem

Oskarshamn

Hokejista Tomáš Zohorna bude v nadcházející sezoně hrát švédskou ligu v dresu Oskarshamnu. V novém působišti se třiatřicetiletý útočník opět sejde s mladším bratrem Hynkem, s nímž hrál i v posledních dvou ročnících KHL za Chabarovsk. O nové posile dnes informoval švédský klub na svém webu, smlouvu Tomáš Zohorna podepsal na jeden rok.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Tomáš Zohorna v dresu národního týmu.

Článek

Nejstarší z bratrského tria, jenž v závěru uplynulého play off hrál za Pardubice, tak zatím na své extraligové angažmá v Dynamu nenaváže. "Zavolal mi můj agent a řekl, že Oskarshamn přišel s návrhem smlouvy, a já jsem začal přemýšlet, jestli je to pro mne. Vždy jsem chtěl hrát SHL, a tak jsem zavolal někomu, o kom vím, že v Oskarshamnu hrál," uvedl pro klubový web Zohorna.

Na další spolupráci s bratrem Hynkem, který se Oskarshamnu upsal už v květnu, se Tomáš Zohorna těší. "Hráli jsme spolu poslední dvě sezony (v Amuru) a já to miloval. Rozumíme si díky tomu 'bratrskému spojení'," dodal.

Švédská liga se mu vždy hodně líbila a chtěl si ji vyzkoušet. I tamní život. Oskarshamn v minulé sezoně těsně neprošel do play off, nyní je cíl jasný: dostat se do vyřazovacích bojů. "Tým se trochu změnil a posílil a věřím, že budeme společně úspěšní. Na start sezony už se těším," řekl Zohorna v rozhovoru pro svou zastupující agenturu Sport Invest. "Hrál jsem českou extraligu, šest let KHL a teď chci zkusit zase něco jiného," připomněl.

Jednou se možná v klubu sejdou i s třetím bratrem Radimem. "Samozřejmě bychom byli rádi. Splnili jsme si sen, když jsme si spolu zahráli v reprezentaci. Teď uvidíme, co se bude dít dál u každého z nás v kariéře a v životě. Sedět v jedné klubové kabině by bylo každopádně skvělé," dodal.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec