Hlavní obsah

Jágrovo Kladno testuje norského obránce Nilsena

Norský hokejový obránce Hakon Nilsen se bude ucházet o angažmá v týmu extraligového nováček Kladna. Třiadvacetiletý rodák z Cape Coral, který má i americké občanství, se představí v dresu Rytířů ve čtvrtečním úvodní přípravném utkání v Příbrami proti prvoligové Jihlavě. Nilsen, který poslední dva roky strávil v Manglerudu v norské lize, byl v Kladně na zkoušce už před sezonu 2017/18.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr během tiskové konference. Archivní foto

Článek

Za poslední dvě sezony za Manglerud si Nilsen připsal v 57 zápasech 26 bodů za 12 branek a 14 asistencí. Objevil se také v norské reprezentaci. Od roku 2015 působil v juniorské OHL v celku Flint Firebirds a v ročníku 2018/19 sehrál sedm utkání v nižší ECHL za Wichitu.

Kladno už má v kádru pět Kanaďanů - brankáře Landona Bowa, obránce Jakea Dotchina, Codyho Donagheyho a Kylea Wooda a útočníka Daniela Ciampiniho - i amerického forvarda Dannyho Krista. Pokud by uspěl na zkoušce i Nilsen, měli by Rytíří v kádru sedm hráčů, kteří budou braní jako cizinci, protože nehráli minimálně ve třech po sobě jdoucích sezonách v soutěžích Českého svazu ledního hokeje. Nastoupit do extraligového utkání jich může jen šest.

Všechny nové zahraniční akvizice s výjimkou Wooda se představí v dres Rytířů už proti Jihlavě. Do zápasu nastoupí podle klubového webu Rytířů také devětačtyřicetiletý hrající majitel Jaromír Jágr a další hvězda týmu Tomáš Plekanec.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice