Hlavní obsah

Filippi a Šmíd jsou zpět. Byl jsem lehce nervózní, řekl útočník

Bílí Tygři ladí formu na novou sezonu a zapisují samé plusy. Nejenže v Rakousku po výhrách nad Salcburkem a Mnichovem ovládli mezinárodní přípravný turnaj Red Bulls Salute, ale především po dlouhých pauzách za ně do utkání naskočil útočník Tomáš Filippi s obráncem Ladislavem Šmídem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Šmíd z Liberce během utkání Tipsport extraligy

Článek

Oba chyběli kvůli chronickým problémům s páteří a následné operaci. První hrál poprvé po 242 dnech, druhý v sestavě chyběl 227 dnů.

„Už jsem se hodně těšil, trénink přece jen nemůže nahradit opravdové zápasy. Vracet se po osmi měsících pro mě osobně samozřejmě není lehké, ale musím se s tím popasovat," řekl pro klubový web 35letý Šmíd. Na výhrách 5:0 se Salcburkem a ve finále 7:3 nad Mnichovem se podílel dvěma asistencemi. Filippi se blýskl skvostnou bilancí 3+3.

„Byl jsem před utkáním lehce nervózní, což se mi běžně nestává. Strašně jsem se těšil, až o něco půjde. Tréninkové zápasy jsou sice hezké, ale pořád je to jeden proti druhému z našeho týmu," přiznal Filippi, jenž předtím naposledy zažil zápasovou zátěž v polovině prosince minulého roku.

„Jsme rádi, že jsme turnaj ovládli. V onou zápasech jsme hráli s kvalitními soupeři. Proti Salcburku sice výsledek vypadal jednoznačně, rozhodně to ale jednoduché nebylo. Hodně nás podržel brankář. S Mnichovem to bylo taky hodně těžké. Byli rychlí a hodně nás napadali. s čímž jsme hlavně ze začátku měli problémy," uzavřel Šmíd.

Reklama

Související témata: