Hlavní obsah

Olomouc hledá křídla k nové hvězdě. Čtení hry? Krejčí patří k nejlepším na světě, říká Tomajko

Martin KézrSport.czPrávo

Pro Olomouc je to skutečně výjimečná událost, hokejista takového kalibru jako David Krejčí za ni ještě nikdy nehrál. „Neskutečná bomba, že právě za nás Krejča nastoupí," těší se trenér Jan Tomajko.

David Krejčí (uprostřed) na tiskové konferenci pózuje s dresem OlomouceVideo: ČTK

 
Článek

Moc si toho vážíme, že bude mezi námi top hráč světové úrovně. Slibuje to velké zážitky pro všechny," míní generální manažer klubu Erik Fürst. Příchod muže, jenž má na kontě téměř tisíc zápasů v NHL a je v ještě produktivním hokejovém věku, představuje i marketingový tahák.

„Za poslední tři týdny, kdy začalo být reálné tohle angažmá, tak jsme prodali víc dresů než předtím za dva roky dohromady," říká obchodní manažer Simon Vejtasa.

Hráčův agent František Tausch připustil, že dohoda o Krejčího angažmá v Olomouci nebyla složitá. „Je to příběh velkého srdcaře. Kontaktů s různými kluby byla přes léto spousta, nabídli jsme Davidovi víc alternativ, i ekonomických hodně zajímavých. Pro něj ale bylo poměrně brzy všechno jasné, chtěl domů a jen Olomouc mu z rodinných důvodů dávala smysl," prohlásil Tausch. „Pro mě je ohromně cenné, že David upřednostnil návrat domů. I když mohl ještě rozdávat radost v NHL, bude tak činit v extralize," těší Fürsta.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejový útočník David Krejčí vystoupil 23. srpna 2021 v Olomouci na tiskové konferenci před nadcházející extraligovou sezonou, ve které bude hrát za HC Olomouc.

„Pro mě je David Krejčí především hokejistou, jehož obrovskou předností je čtení hry. V tom bych řekl, že patří k nejlepším na světě a chceme z této jeho jedinečné schopnosti maximálně těžit. A bude i prací nás trenérů, abychom k němu našli křídla, která ho pochopí. Máme nějaké nápady, ale ještě jsme ve fázi hledání, tak bych si je nechal pro sebe. Uvidíte 10. září," vykládá Tomajko.

„K sestavě si určitě bude mít David co říct. Rozhodně nenadiktujeme dva útočníky k němu, ta lajna si musí vyhovět," doplňuje olomoucký trenér jemuž je jasné, že se změní i pohled soupeřů na Olomouc. „Zatím nás všichni v extralize brali tak, že výsledky nějak uboucháme defenzivním stylem. Teď ale věřím, že jsme získali rozdílového hráče, který zlepší naši někdy problematickou efektivitu útoku," přemítá kouč.

Jen doufá, že se v kabině Hanáků nyní nezačne spoléhat, že za všechny to uhraje Krejčí. „Samozřejmě, že jeho přítomnost ale ovlivní spoustu věci. Takhle zkušený hráč představuje velkou pomoc trenérovi, budu jako houba od něj nasávat poznatky. Už jen tím, že s mužstvem bude, tak nám pomůže s usměrněním hráčů. Všechno pak záleží na komunikaci a nějakém společném souznění, nechceme ale opustit týmový projev," tvrdí Tomajko.

Reklama