Hlavní obsah

Hotovo! Jágr si plácnul s Piráty, Kladno bude hrát „doma“ v Chomutově

Praha

Už je to oficiálně potvrzené! Hokejisté Kladna během rekonstrukce svého zimního stadionu budou hrát v nadcházejícím extraligovém ročníku domácí zápasy v Chomutově v Rocknet Areně. Rytíři o tom oficiálně informovali na svých oficiálních stránkách.

Foto: https://www.chomutov-mesto.cz/

Chomutovská Rocknet Aréna, v níž najdou azyl kladenští hokejisté.

Článek

V chomutovské hale, která byla otevřena v roce 2011 a pro hokejové zápasy disponuje diváckou kapacitou 5250 míst, odehraje tým hrajícího majitele Jaromír Jágra už 6. září generálku na extraligu proti Litvínovu. O čtyři dny později pak Kladno na stejném místě vstoupí do nejvyšší soutěže „domácím" zápasem s Vítkovicemi.

Kladenský zimák, který místním hokejistům slouží už od 50. let minulého století, prochází plánovanou rekonstrukcí, která však odhalila nemilé novinky. Nová střecha nejde z bezpečnostních důvodů umístit na konstrukci budovy. Ta by totiž její nápor nevydržela. A tak se absence výhody domácího prostředí protáhne z původně plánovaných jen několika zápasů na mnohem delší dobu. Nejspíš na celou sezonu.

Foto: Rytíři Kladno

Vizualizace nového stadionu hokejistů Kladna

„Sice jsme nečekali, že oprava střechy na kladenském zimáku bude tak dlouhá, ale teď už s rozjetou akcí nic nenaděláme a spíš tu celou situaci musíme vzít jako výzvu. Vymlouvat se na chybějící domácí prostředí by k ničemu nebylo," prohlásil nedávno Jaromír Jágr.

Jaromír Jágr naskočil hned do prvního přípravného duelu Kladna. S dechem problém nemělVideo: Sport.cz

„Věřím, že si uděláme z Chomutova domácí stadion a budeme to brát takhle nejen my jako hráči, ale taky naši fanoušci a třeba z řad místních získáme i další příznivce," dodal devětačtyřicetiletý hrající majitel Rytířů.

Kladenští sice mají doma k dispozici druhou ledovou plochu, ta ale nesplňuje požadavky na extraligový stadion, proto na ni může A tým Kladna i jeho mládež jen trénovat. Konečná volba proto i s ohledem na vzdálenost a finanční stránku věci padla na Chomutov, přestože Rytíři v úvodu chvíli zvažovali i stadion v pražských Holešovicích.

Po pádu Pirátů do krajského přeboru hostí jejich hala v průměru jen jeden hokejový zápas za dva týdny, takže s přijetím Kladna nebyl problém. Pro Chomutov hrály i rozměry hrací plochy (28x60 metrů), které jsou podobné ledu na kladenském zimáku /26x59,5).

„Věříme, že si extraligu společně užijeme i mimo náš domovský stadion a všechno společně zvládneme. Měli jsme několik schůzek s hlavními zástupci fanklubu, a tak jsem přesvědčen, že si budeme navzájem oporou. Víme, že v řadách našich fanoušků nevznikají žádné problémy s chováním na zápasech, přesto bychom chtěli jménem klubu požádat o maximální ukázněnost a dodržování aktuálních nařízení v chomutovské areně," uvedl tiskový mluvčí Rytířů Lukáš Jůdl.

Reklama

Související témata: