Hlavní obsah

Finský obránce si řekl o smlouvu, ve Varech bude jediným cizincem

Praha

Na měsíční zkoušce uspěl, vedení hokejových Karlových Varů se proto rozhodlo s osmadvacetiletý finským obráncem Patrikem Parkkonenem podepsat smlouvu, a to rovnou na dva roky. Jiný zadák Energie Lukáš Doudera naopak odchází do prvoligové Třebíče. Západočeši o tom informovali na svých oficiálních stránkách.

Foto: https://hokejkv.cz

Finský zadák Patrik Parkkonen si v Karlových Varech zajistil dvouletý kontrakt.

Článek

Parkkonen, který v minulé sezoně působil v nižší zámořské ECHL v celku Wichita Thunder, odehrál během měsíční zkoušky ve Varech všech devět přípravných zápasů, během kterých dvakrát skóroval.

„Mám dobrý pocit z toho, že tu budu dva roky. Jsem nesmírně šťastný za tuto příležitost," hlásí po podpisu smlouvy Fin se zkušenostmi z německé a švédské ligy či zámořských soutěží, ale i se Znojma, se kterým si v ročníku 2018/19 zahrál mezinárodní EBEL.

„Patrik nás svými výkony přesvědčil o tom, že jsme ho v týmu chtěli i pro extraligové zápasy. Preferovali jsme dvouletý kontrakt, na kterém jsme se s ním nakonec dohodli," pochvaluje si hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout s tím, že Parkkonen bude na startu nového ročníku extraligy jediným cizincem v kádru.

Start nejvyšší soutěže se naopak nebude týkat jiného obránce, jenž v létě zamířil do Karlových Varů. Třiadvacetiletý Lukáš Doudera, který v extralize odehrál už téměř 200 zápasů za Třinec, Litvínov a Vítkovice, míří na hostování do Třebíče. Západočeši však jeho služeb můžou díky střídavým startům v průběhu sezony kdykoliv využít.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec