Hlavní obsah

Brňané vstoupí do sezony předehrávkou ve Varech. Vrátíme Kometu na vrchol, věří kapitán Zaťovič

Brno

V moravské metropoli načne už šestou sezonu. Kapitán brněnských hokejistů Martin Zaťovič věří, že pro Kometu dopadne mnohem líp než ta předchozí, v níž obsadila v základní části extraligy až deváté místo a ve čtvrtfinále play off vypadla hladce ve čtyřech zápasech s pozdějším šampionem Třincem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán brněnských hokejistů Martin Zaťovič

Článek

V čem bude nadcházející extraligový ročník jiný než ten loňský?

Že snad budou konečně smět být na tribunách lidi. To bude naše obrovská výhoda. A taky v tom, že jsme přes léto vyměnili polovinu kádru. Na novou sezonu se moc těším. Jsem přesvědčený, že Kometu zase zvedneme tam, kam patří.

Vy osobně máte po dvou podivných covidových sezonách vyšší motivaci?

Jasně. Deváté místo byla sportovní tragédie. Hrát tak dole nikoho nebaví. Věřím, že teď dojde k restartu nejen hokeje, ale celého sportu. Jsem si jistý, že máme kvalitnější mužstvo než před rokem. Budeme rychlejší, bruslařsky zdatnější a důraznější. Noví kluci do kabiny skvěle zapadli. Líbí se mi, jak pracují na ledě. S novou krví přišla i nová energie. Věřím, že všichni společně vrátíme Kometu na vrchol. V Brně jsme si vždycky kladli jen nejvyšší cíle. Letos je to stejné. Silných celků ale bude v extralize mnohem víc.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán týmu Martin Zaťovič na tiskové konferenci hokejové Komety Brno před nadcházející extraligovou sezonou.

Nemáte teď v šatně po příchodu Tomka, Kollára, Haščáka, Ďalogy či Krištofa slovenskou kliku?

Nejen slovenskou, ale i zámořskou. (smích). Naštěstí spolu ale vycházíme skvěle.

V přípravě jste kromě remízy v nedohraném duelu v Třebíči zvítězili ve všech dalších šesti utkáních...

Výsledkově nám zápasy vyšly nad očekávání. Za to jsme rádi. Sebevědomí se nám zvedlo. Extraliga bude ovšem něco úplně jiného. Výhry v přátelácích proto nepřeceňujeme.

Po majiteli Komety Liboru Zábranském převzal tým v roli hlavního kouče Jiří Kalous. Jste s klubovým šéfem pořád v kontaktu?

Jasně. Pravidelně se s ním vídáme.

Nový extraligový ročník otevřete ve středu předehrávaným duelem v Karlových Varech, kde jste v minulosti působil. Je to pro vás zajímavý start?

Rozhodně. Vždyť jsem za Vary něco odehrál. Takže se tam hodně těším. Čeká nás těžký soupeř. Utkání vysílá televize, a my i oni se určitě budeme chtít předvést v úvodu sezony v co nejlepším světle. Čekám divočinu, padne hodně gólů. (úsměv)

Kometa se v uplynulých sezonách spoléhala především na váš elitní útok s Holíkem a Muellerem. Kouč teď chce rozložit zátěž na všechny lajny. Vítáte to?

Uvidíme, jak to bude. Necháme se překvapit. Mně osobně nevadilo, když jsem dostával na ledě hodně prostoru.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec