Hlavní obsah

Brno - Zlín 3:2 PPBrno udolalo Zlín v prodloužení, rozhodl Ďaloga

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Kučeřík 1 : 0
55. Mueller 2 : 0
57. Trška 2 : 1
59. Fryšara 2 : 2
65. Ďaloga 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili v nedělním 2. kole extraligy Zlín 3:2 v prodloužení a připsali si první výhru v sezoně. Zápas rozhodl v čase 64:31 slovenský obránce Marek Ďaloga, Kometa tak přehrála regionálního rivala v šestém soutěžním utkání za sebou. Zlín prohrál i druhý zápas v sezoně.

Článek

Do sestavy Komety se poprvé v sezoně zapojili uzdravení Mueller s Vincourem, naopak na marodce i nadále zůstal bek Roth.

V první třetině sledovala skvěle zaplněná brněnská aréna ofenzivní hokej. V bouřlivé atmosféře poprvé zahrozil hostující Fořt, jehož vychytal gólman Tomek. Do první brankové příležitosti se dostala také Kometa, v 11. minutě udělal Zaťovič kličku Kašíkovi, ale v klíčový moment mu sjel puk a zakončení se nekonalo. Následovala nabídka Krištofa, kterou tečoval Haščák těsně vedle. Největší tutovka zápasu se urodila v brněnské přesilovce. Bartejs napřáhl od modré a orazítkoval břevno zlínské branky.

Druhá třetina mnoho šancí nenabídla, oba týmy se soustředily na obranu a nechtěly udělat chybu. Dobrou možnost měl Mikúš a také domácí Mueller, jenže brankáři chytali s jistotou. V polovině utkání rozproudili obecenstvo boxerskou vložkou Mallet s Vopelkou, vítězem pěstního souboje se stal kanadský hokejista v brněnských službách. Největší šanci třetiny měl tak v přesilovce Mueller, který protáhl Kašíka, ale jeho pravý beton zasáhl úspěšně.

Třetí perioda nabídla tuhý boj o každý metr ledu. Brňané byli i nadále aktivní, soupeře vysoce přestříleli, ale na gól se stále čekalo. Až vše "odšpuntoval" v 55. minutě obránce Kučeřík. Mladý bek ve svém 34. utkání v extralize oslavil ranou do šibenice první branku v nejvyšší soutěž. Domácí se rozjeli a mačkali protivníka jako citron. Ve stejné minutě napřáhl Ďaloga a Mueller protečoval kotouč za Kašíkova záda.

Ovšem o dvě minuty později byli Berani na kontakt. Chybnou rozehrávku vystihl mezi kruhy Trška a překonal svého slovenského krajana. V 59. minutě si vzali hosté oddechový čas a v power play se jim podařilo vyrovnat. Do akce se dostal Fryšara a sám před Tomkem nezaváhal. V prodloužení to dlouho vypadalo, že dojde i na nájezdy. V poslední minutě se ale po přihrávce Krištofa dostal do šance Ďaloga a přesnou střelou nedal Kašíkovi šanci zasáhnout.

HC Kometa Brno - PSG Berani Zlín 3:2 v prodl. (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 55. Kučeřík (R. Pavlík, Kollár), 55. Mueller (Ďaloga, P. Holík), 65. Ďaloga (Krištof) - 57. Trška, 59. Fryšara (T. Mikúš). Rozhodčí: Kika, Vrba - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 4:6, navíc Mallet - Vopelka 5 min. Bez využití.Diváci: 6482.
Brno: Tomek - Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Holland, Gulaši, D. Mikyska - Zaťovič, P. Holík, Mueller - Haščák, Krištof, Vincour - Horký, Kollár, R. Pavlík - Kusko, Rákos, Mallet - Šoustal. Trenér: Kalous.
Zlín: Kašík - Žižka, Suhrada, Trška, Ferenc, M. Novotný, Gazda - T. Mikúš, Fořt, Kubiš - Okál, Honejsek, Šlahař - Köhler, Fryšara, Vopelka - Hejcman, P. Sedláček, Sebera. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: