Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 2:5Sparta vstoupila do sezony výhrou, dvakrát se trefil Chlapík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Forman 0 : 1
8. Poulíček 1 : 1
26. Chlapík 1 : 2
47. Říčka 2 : 2
56. Vitouch 2 : 3
58. Chlapík 2 : 4
59. Řepík 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty dokázali uspět ve svém prvním duelu v nové extraligové sezoně, když v utkání 3. kola zvítězili na ledě Pardubic 5:2. Pražané šli třikrát v utkání do vedení, domácí dokázali dvakrát vyrovnat, na trefu Davida Vitoucha v čase 55:57 už však odpověď nenašli. Spartě výrazně pomohl k úspěšné premiéře i střelec dvou gólů Filip Chlapík. Východočeši poprvé v ročníku ztratili.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubického Roberta Říčku zpracovává před brankou Jakuba Neužila sparťanský obránce Adam Polášek.

Článek

Ještě před začátkem utkání obecenstvo minutovým skandovaným potleskem uctilo památku zesnulého Ladislava Lubiny.

Vedení získala Sparta v sedmé minutě, kdy si domácí obrana neuhlídala Formana a ten střelou k tyči překonal Frodla. Východočeši srovnali krok o necelou minutu později Poulíčkovou tečí Robertsonovy střely od modré čáry.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Dominik Frodl a před ním Patrik Prymula ze Sparty.

Vstup do druhého dějství se lépe vydařil sparťanům, Thorell přihrál Chlapíkovi a ten střelou z kruhu překonal pardubického brankáře. Na opačné straně mohli odpovědět Mikuš a poté Camara, neuspěli však. V první přesilovce utkání byl blízko navýšení náskoku hostí Sobotka, jeho střelu Frodl pouze ztlumil, ale puk odpálil těsně před čárou do bezpečí Kolář.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z gólu, (zleva) Adam Musil, střelec gólu Patrik Poulíček, Matěj Blümel, Dennis Robertson a Jakub Nakládal.

Srovnat se nepodařilo ani osamocenému Paulovičovi po předchozím Camarově pasu. Pražané byli blízko k navýšení vedení ve 35. minutě, kdy Kaše obral Robertsona o puk a trefil tyčku. Závěr druhé části hry hrály Pardubice v početní převaze, vytěžily z ní ale pouze Poulíčkovu střelu švihem, s níž si Neužil poradil.

Hokej oboustranně hraný ve vysokém tempu pokračoval i ve třetím dějství. Dynamo hnané hlasitým publikem vrhlo všechny síly do útoků a ve 47. minutě se dočkalo vyrovnání: Ciencialovu pobídku využil přesnou střelou z kruhu osamocený exsparťan Říčka. Sparťané se poté bez větších obtíží ubránili v následné pardubické přesilovce, v níž se domácí nedostali do výraznější příležitosti.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

V souboji (zleva) Radek Jeřábek ze Sparty a Marek Hecl z Pardubic.

Závěr utkání se lépe povedl Spartě, v předbrankovém prostoru se prosadil Vitouch a zajistil hostům tři body. Nic na tom nezměnila ani power play Dynama, naopak v ní potvrdil výhru Sparty do prázdné branky Chlapík. Rozdíl ve skóre navíc ze sóla proti Frodlovi zvýraznil hostující kapitán Řepík.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice – HC Sparta Praha 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 8. Poulíček (Robertson, A. Musil), 47. Říčka (Cienciala, Vála) - 7. M. Forman (Zikmund), 26. Chlapík (E. Thorell, Polášek), 56. D. Vitouch (M. Forman, Moravčík), 58. Chlapík (Buchtele), 59. Řepík (Sobotka). Rozhodčí: Šír, Obadal - Ondráček, Kis. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 8105.
Pardubice: Frodl - Košťálek, J. Mikuš, Nakládal, Robertson, J. Kolář, Vála, Hrádek - Camara, Paulovič, R. Kousal - Blümel, Poulíček, A. Musil - Hecl, Cienciala, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.
Sparta: Neužil - Moravčík, Mikliš, Tomáš Dvořák, T. Pavelka, Polášek, R. Jeřábek - Sobotka, R. Horák, Řepík - E. Thorell, D. Kaše, Chlapík - Buchtele, Zikmund, M. Forman - Z. Doležal, D. Vitouch, Prymula - od 21. navíc Konečný. Trenér: Jandač.

Reklama

Související témata: