Hlavní obsah

Jágrův gól? Byl v laufu, všechny zbláznil, všiml si nový spoluhráč kladenského majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Kladno posílil den před utkáním v Liberci, k prvním bodům v sezoně však kladenský odchovanec Jakub Strnad nepomohl. Středočechům sice dodal energii první gól Jaromíra Jágra v sezoně, jímž vyrovnal na 1:1. Bílí Tygři však houževnatého nováčka soutěže přetlačili 3:2. Jágr a spol. stále čekají na první bod.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu Jaromíra Jágra.

Článek
Fotogalerie

Jágr se trefil parádně, co říkáte?

Dostal to do své pozice, odkud dal několik set gólů. Předbrankový prostor je jeho parketa. Když dostane puk mezi kruhy, umí to vymést. Klasická Jágrova akce.

Opět posunul vlastní rekord nejstaršího střelce extraligy na 49 let a 214 dnů.

Je to neskutečný. Chtěl bych vidět sám sebe, co budu dělat v padesáti, jestli se do toho vůbec dokopu... Velký respekt, že se v tomhle věku dokáže vybičovat k takovým výkonům. Vůbec se dostat do takového zápasu je neskutečné.

Je jeho přítomnost na ledě a v kabině hodně znát?

Když dal gól, byl v laufu, všechny zbláznil. Pak je hodně znát. Ale v kabině je nejen Jarda, ale každý k tomu má co říct.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr se raduje z gólu proti Liberci.

Bylo těžké naskočit tak rychle v novém týmu?

Ani ne. Věděl jsem, že jdu do domácího prostředí. Žádná velká změna to pro mě nebyla. Spíš bylo těžké se dostat do extraligového tempa v ostrém zápasu. Jinak v pohodě.

V jakém stavu jste našel kabinu Kladna, které na první bod stále čeká?

Viděl jsem trochu skleslé obličeje, ale dostaneme se do toho. Musíme na střídačce žít jako jeden tým a nezbývá nám nic jiného než to zlomit týmovou prací. Jiná cesta není.

Jak daleko k tomu bylo v Liberci? Sahali jste po bodu.

Je to sice hezké, že jsme předváděli hezký hokej, ale za ten nám bod nikdo nedá. Musíme se víc cpát do brány a domlátit to v brankovišti. Na krásu se nehraje. Nesmíme do toho zabřednout, že nemáme žádný bod. Od tohoto zápasu se musíme odrazit. Když máme dobrý pohyb, nejsme zakřiknutí a s pukem si věříme, můžeme hrát opravdu s každým. Body pak budou naskakovat.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice