Hlavní obsah

Někdy je těžké trefit i prázdnou branku, říká Šťastný. Dvoubodovou normu dodržel i proti Tygrům

Poslední tři extraligová utkání dodržuje mladoboleslavský útočník David Šťastný normu gól a asistencí na zápas. Stejný zápis dvou kanadských bodů měl proti Liberci, čímž pomohl sesadit Bílé Tygry z čela tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu David Šťastný (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z Mladé Boleslavi.

Článek

Po domácí výhře 2:1 ve vzájemném souboji patří první příčka středočeskému klubu. „První dva zápasy v soutěži nám nevyšly, přitom se daly zvládnout, ale my sami je pokazili. Teď ale přišla třetí výhra v řadě, což je dobré na psychiku všech v týmu," líčil Šťastný, jenž dal vítěznou branku nedělního zápasu nezvykle při power play hostů.

„Měl jsem za zápas opravdu hodně střel, ale ujala se až ta moje poslední. Někdy je těžké trefit i prázdnou branku," líčil Šťastný, jak 97 vteřin před koncem zvýšil na 2:0. Gólový účet zápasu tím ale nebyl uzavřen. Do závěrečné sirény chybělo 29 sekund, když hosté připravili Krošelje o čisté konto. „Odehráli jsme zápas, jak bylo potřeba a jen nás mrzí, že jsme zbytečně na konci přišli o příspěvek gólmana za nulu do kasy," usmál se.

Navíc přišel s teorií, že pro Mladou Boleslav je pokaždé ošemetná situace, když vede o více než gól. „Pak přestáváme hrát, začneme dělat kraviny. Naštěstí to dneska přišlo až v poslední minutě," oddechl si Šťastný.

Ocenil ale týmový projev, Boleslav podle něj byla důraznější v osobních soubojích, dravější a agresivnější. „Když jdete na sto procent, tak si nakloníte i štěstí, aby tam i něco spadlo," říkal.

Reklama

Související témata: