Hlavní obsah

Vondrka si hattrick schoval na jih: Ani si nepamatuju, kdy jsem naposledy dal takovou hromadu gólů

Vstřelil všechny góly Motoru, jenže ani galapředstavení Michala Vondrky nestačilo budějovickým hokejistům na skalp Plzně. O vítězství 4:3 rozhodli hosté hned za třináct sekund prodloužení. „Jak se nastavení hraje tři na tři, stačí i maličká chybka.

Foto: Profimedia.cz

Michal Vondrka v dresu Českých Budějovic

Článek

Nevypíchli jsme puk a zaplatili za to," hodnotil pro ČT 39letý útočník, jenž skóroval dvakrát v rozpětí necelé minuty a ve třetí části zařídil, že Jihočeši nevyšli naprázdno, „Vraceli jsme se do zápasu, z tohoto pohledu je i bod dobrý," říkal Vondrka po pátém hattricku extraligové kariéry.

„Je to pořád dost zvláštní pocit, že jsem po osmnácti letech zpátky v Motoru, kde jsem vyrostl a znám tady každý kout zimáku. Ani si nepamatuju, kdy jsem naposledy dal takovou hromadu gólů," přemítal hráč, jehož předchozí hattrick byl z dubna 2017 ještě z dresu Chomutova.

Minulou sezonu Vondrka v Pardubicích promarodil. „Možná ve mně tak dlouhá pauza probudila ještě touhu hokeji, najednou mi začalo hrozně chybět všechno kolem něj," doplnil.

Spoluhráč Milan Gulaš hrál poprvé po letním odchodu z Plzně proti svému bývalému týmu.

„Nechtěl jsem to brát nějak vyhroceně, ale pocítil jsem, že si mě hráči Škodovky hodně všímali. Tady jsem byl alespoň doma, emočně náročnější bude listopadový vzájemný duel v Plzni. Vůbec netuším, jak mě tam v jiném dresu přijmou lidi," přemítal.

Reklama