Hlavní obsah

Mistr rozdrtil v repríze finále Liberec, Sparta dovedla drama do vítězného konce

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v úterním utkání 9. kola extraligy nad Litvínovem 3:2 po samostatných nájezdech a dál soutěži vévodí. V páté sérii rozhodl o výhře Bruslařů David Šťastný. Naplno doma zabrali plzeňští Indiáni, nad Hradcem Králové zvítězili 4:2, výhru jistil do prázdné klece Schleiss. Pardubice si po obratu ve třetí třetině připsaly výhru nad Karlovými Vary 2:1. Třinec v repríze jarního finále deklasoval liberecké Tygry 7:2, Kometa Brno doma zhlasla s Českými Budějovicemi a prohrála 1:4. Za Olomouc se sice netrefil poprvé po návratu z NHL David Krejčí, ale Hanáci i tak zvítězili nad Zlínem 4:2. Sparta dosáhla na pátou výhru za sebou, když zdolala po dramatickém průběhu Vítkovice 3:1.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu, zleva Martin Marinčin, Tomáš Kundrátek, Miloš Roman a Andrej Nestrašil.

Článek
Fotogalerie

Třinec porazil na svém ledě Liberec 7:2. Úřadující mistr rozhodl reprízu finále v rozmezí 20. až 31. minuty, kdy otočil z 0:1 na 5:1. Na obratu se podílel dvěma góly Martin Růžička, který už má v této sezoně na kontě jedenáct bodů (6+5), a Erik Hrňa si připsal tři body (1+2). Hosté zaznamenali nejvyšší porážku sezony a v posledních čtyřech zápasech získali jen bod.

Mladoboleslavští v roli lídra tabulky nabrali v úvodní části hry jednogólové manko. Brankáře Bruslařů pokořil zkušený třiačtyřicetiletý Viktor Hübl, jenž tak skóroval i ve své čtyřiadvacáté extraligové sezoně.

Středočeši v prostřední části sice otočili skóre, do kabin se ale šlo za stavu 2:2. Na další branku čekali fanoušci marně, a tak musely vítěze určit samostatné nájezdy. Ten rozhodující proměnil nejproduktivnější hráč BK Mladá Boleslav David Šťastný v páté sérii a domácí mohli slavit. Naopak Litvínov čeká na výhru už šest utkání.

Pardubice vyhrály nad Karlovými Vary 2:1 a připsaly si třetí vítězství z posledních čtyř zápasů. Energie neuspěla po dvou výhrách. Hosté sice vedli od 4. minuty po brance Jana Hladonika, ale ve třetí třetině otočili stav Ondřej Rohlík a Robert Říčka. Dynamo v repríze předkola play off minulé sezony zvítězilo v sedmém z posledních osmi vzájemných soubojů.

Plzeň porazila Hradec Králové 4:2 a bodovala v pátém utkání za sebou. Tři z posledních čtyř zápasů Západočeši vyhráli. Po vyrovnané první třetině rozhodla 35. minuta, kdy domácí díky nakonec vítězné trefě Matyáše Kantnera dokázali bleskově odpovědět na vyrovnávací gól Filipa Pavlíka na 2:2. Znovu zkorigovat výsledek už Východočeši, na jejichž střídačce stál i bývalý trenér Plzně Ladislav Čihák, nezvládli a prohráli teprve potřetí v novém ročníku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Filip Přikryl z Plzně střílí gól.

České Budějovice vyhrály na ledě brněnské Komety 4:1 a ukončily tak sérii tří zápasů bez vítězství. Základ k němu položili Jihočeši dvěma góly v rozmezí 47 vteřin v první třetině. Blýskl se autor dvou branek a jedné asistence Petr Šenkeřík. Brňané prohráli podruhé v řadě a nebodovali po čtyřech duelech.

Olomoučtí hokejisté vyhráli nad Zlínem 4:2. Domácí hvězdný snajpr David Krejčí zaknihoval dvě asistence, ale poprvé po návratu z NHL neskóroval. Na kontě tak má stále sedm přesných zápasů. Zlín i přes změnu na místě hlavního kouče dál čeká na tříbodovou výhru a je poslední.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva David Krejčí z Olomouce, Pavel Kubiš ze Zlína a Jan Káňa z Olomouce po utkání.

Sparta završila proti Ostravanům šňůru šesti domácích utkání, v nichž po úvodní porážce 4:7 Třincem už jen vítězila. Vítkovice zdolala po dramatické koncovce 3:1. Na góly Buchteleho a Řepíka odpověděl ještě v první třetině korekcí skóre Flick.

Na další gól pak fanoušci čekali do úplného závěru, kdy trefou do prázdné klece pečetil výhru Pražanů Vladimír Sobotka.

9. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mladá Boleslav - Litvínov 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 21. Pláněk, 33. Lunter, rozhodující nájezd D. Šťastný  - 18. V. Hübl, 39. Balinskis.
Plzeň - Hradec Králové 4:2
Branky: 3. Přikryl, 25. Dzierkals, 35. Kantner, 60. Schleiss - 19. Cingel, 35. Pavlík.
Třinec - Liberec 7:2
Branky: 20. Marinčin, 24. z tr. střílení, 36. Růžička, 29. M. Kovařčík, 31. Marcinko, 46. Hrňa, 50. Nestrašil - 12. Záborský, 37. Ordoš.
Brno - České Budějovice 1:4
Branky: 37. Zaťovič - 5. a 43. Šenkeřík, 6. Valský, 54. Gulaš.
Pardubice - Karlovy Vary 2:1
Branky: 45. Rohlík, 47. Říčka - 4. Hladoník.
Olomouc - Zlín 4:2
Branky: 1. Kucsera, 24. Řezníček, 34. Knotek, 43. Ondrušek - 12. Novotný, 55. Trška.
Sparta - Vítkovice 3:1
Branky: 5. Buchtele, 9. Řepík, 59. Sobotka - 10. Flick.

Reklama