Hlavní obsah

Zajímavá výměna mezi lídrem a posledním týmem tabulky. Zlín pouští kapitána, koho získal?

K zajímavé hráčské výměně došlo v pátek mezi posledním a prvním týmem aktuální extraligové tabulky. Hokejový Zlín pustil svého kapitána Tomáše Fořta na trvalý přestup do Mladé Boleslavi. Opačným směrem putují na hostování do konce sezony jiní útočníci Adam Zbořil a Oscar Flynn.

Foto: hokej.zlin.cz

Hokejista Tomáš Fořt míří ze Zlína do Mladé Boleslavi.

Článek

Berani zůstávají posledním extraligovým týmem, který v probíhající sezoně ještě nevyhrál za tři body a v tabulce jim patří 15. místo se ziskem pouhých pěti bodů z devíti zápasů.

V úterý na post hlavního trenéra rezignoval Robert Svoboda, teď dochází i k prvnímu odchodu v hráčském kádru. A dotknul se hned před sezonou nově zvoleného kapitána Tomáše Fořta. Devětadvacetiletý centr, který v minulosti nakoukl i do reprezentace, si v aktuálním ročníku připsal v osmi zápasech dva góly a stejný počet asistencí. Další už bude sbírat v dresu Mladé Boleslavi.

„Rozhodlo hokejové hledisko, vzdát se Tomáše je pro nás velmi těžké, ale po nepovedeném startu do sezony získáme od neděle dva kvalitní hráče, což je při přínos při našem úzkém kádru," zmiňuje sportovní manažer Zlína Martin Kotásek příchod Adama Zbořila, jenž v uplynulém ročníku odehrál dva zápasy za nároďák, a Oscara Flynna, od něhož si slibuje především rychlost a oživení útočné hry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Zbořil bude z Mladé Boleslavi hostovat do konce sezony ve Zlíně.

„Už několik měsíců hledáme kvalitního centra formátu Tomáše Fořta, takže jsme rádi, že se nám naskytla tato příležitost, a že Tomáš bude v příštích letech oblékat naše barvy. „Samozřejmě to ale mělo svou cenu,"uvedl sportovní ředitel Bruslařů Radim Vrbata.

Pro dvaadvacetiletého Oscara Flynna i o čtyři staršího Adama Zbořila bude zlínské angažmá teprve tím druhým v extralize po Mladé Boleslavi. „S ohledem na šířku našeho kádru neměli takový herní prostor a role, které by si oba zasloužili, takže věříme, že tato změna bude prospěšná i pro ně osobně a přejeme jim, aby se jim ve Zlíně dařilo," říká Vrbata.

Odchovanec Komety Zbořil, který má zkušenosti i ze slovenské extraligy a druhé finské ligy, v této sezoně odehrál jen tři duely, v nichž ale nebodoval a od 24. září kvůli zranění nehrál. Na premiérový bod v ročníku čeká i Flynn, jenž se ho nedočkal v pěti extraligových duelech.

Reklama

Související témata: