Hlavní obsah

Hradec Králové - Ml. Boleslav 2:0Mountfield v zápase výborných brankářů porazil rozjetou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. McCormack 1 : 0
60. Lev 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili v 10. kole extraligy Mladou Boleslav 2:0 a posunuli se na čtvrté místo tabulky. Hosté klesli na druhou pozici. Souboj, kterému kralovali brankáři Štěpán Lukeš a Jan Růžička, rozhodli domácí v 56. minutě v přesilové hře, v níž se prosadil Graeme McCormack. Druhý gól vstřelil Jakub Lev při power play.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Hradce Králové Štěpán Lukeš během utkání.

Článek

Trenéři domácích po úterní porážce v Plzni změnili složení všech útočných formacích a Mountfield byl v úvodu aktivnější. Východočeši bez problémů drželi krok s dobře bruslícími hosty, brankář Růžička čelil více střelám než domácí Lukeš, gólové šance ale likvidovat nemusel.

Hosté čekali na výraznější příležitost, kterou si vypracovali v 16. minutě. Moravec ale nezakončil přesně. Vzápětí měl ideální možnost otevřít skóre Jergl, trestné střílení nařízené za Pýchův faul ale neproměnil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Adam Raška.

Do druhé třetiny vstoupili hosté s výhodou přesilové hry, kterou navíc povýšil další trest Pavlíka. Hradec Králové se však 44 sekund ve třech ubránil. Bezgólový stav nezměnil ani Dufek, který v klasické početní výhodě trefil tyčku.

Brankovou konstrukci nastřelil i v další přesilovce Kousal. V polovině zápasu Lukeše nepřekonal ani Raška. V závěru druhé části si první přesilovku zahráli i domácí, vytvořili si velký tlak, Růžička byl ale bezchybný.

Ve 45. minutě se do slibné šance dostal po zaváhání hostů Orsava, Růžička ale Bruslaře podržel. V 54. minutě se zaskvěl jeho protějšek Lukeš, jenž při hře čtyři na čtyři uspěl v souboji s Claireauxem.

Skóre se poprvé změnilo až o dvě minuty později, kdy za zády mladoboleslavského brankáře skončila zřejmě tečovaná střela McCormacka v početní výhodě. Hosté se snažili vyrovnat při power play, ale neuspěli. Naopak sekundu před koncem podruhé inkasovali.

10. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 56. McCormack (Jergl, Orsava), 60. Lev (Perret, Kalina) Rozhodčí: Hradil, Šindel - Lučan, Kis. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:0. Diváci: 3163
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Smoleňák, Cingel, Orsava - Oksanen, Lalancette, Lev - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Lamper, Koukal, Pilař. Trenér: T. Martinec.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Bernad, D. Moravec - D. Šťastný, A. Raška, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Lunter - Dufek, Claireaux, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice