Hlavní obsah

Sparta měla nabito, šlágr v Pardubicích rozhodlo až prodloužení. Kladno bez Jágra nedalo ani gól

Aktualizováno

Hokejisté Sparty vyhráli v nedělním utkání 13. kola extraligy nad Karlovými Vary 8:4. Pražané v polovině prvního dějství vstřelili dvě branky. V prostřední části hry navýšili po divoké přestřelce náskok na 6:2 a duel dovedli bez problémů k vítězství. Plzeňští hokejisté vyhráli nad Zlínem 4:1. Poslední tým tak prohrál sedmý zápas v řadě. České Budějovice sice dlouho vedly nad Vítkovicemi, nakonec ale zápas ztratily v prodloužení, prohrály 1:2. Mladá Boleslav dál vede tabulku, v neděli vyhrála nad Kladnem 3:0. Litvínov sice vedl nad Mountfieldem 3:1, ale nakonec po porážce 3:4 nemá ani bod. Pardubice podlehly Olomouci 0:1 v prodloužení.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejista Sparty Jan Buchtele se raduje z gólu. Vlevo je brankář Karlových Varů Filip Novotný, vpravo Jiří Průžek z Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Sparta si doma proti karlovarské Energii s chutí zastřílela. Pražané vyhráli podruhé za sebou, naplno však bodovali po třech zápasech. Po třech bodech zaznamenali domácí útočníci Zdeněk Doležal (1+2) a Erik Thorell (0+3), dvakrát skóroval Ladislav Zikmund.

Za stavu 3:0 zkusily Karlovy Vary vyměnit gólmana, ale ani to nepomohlo. Přestřelka v hlavním městě pokračovala a nakonec bylo k vidění dvanáct branek. Energie prohrála 4:8 a zaknihovala pátou porážku v řadě.

Litvínovu se nepovedl nástup do utkání s Hradcem Králové, prohrával už po 25 sekundách, kdy se do sítě Vervy trefil zkušený Smoleňák. Jenže Severočechy to nastartovalo k velkému obratu. Po dvou využitých přesilovkách a jednom dalším zásahu ve 28. minutě vedli 3:1 a vše vypadalo slibně. Pak se ale nadechl k obratu i Mountfield, který se mohl spolehnout na dvougólové střelce Smoleňáka a Perreta. Díky nim slaví hosté výhru 4:3.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radek Smoleňák z Hradce Králové se raduje z gólu.

Hokejisté Zlína pokračují v mizerné výsledkové sérii. Neuťali ji ani na ledě Plzně. Tam sice po dvou třetinách drželi výsledek 2:1, který je nechával ve hře. Místo zdramatizování duelu však inkasovali ve třetí části hry ještě dvakrát a bylo po nadějích. Zlín prohrál sedmé utkání v řadě a je dál poslední.

České Budějovice v souboji s Vítkovicemi poslal ve 13. minutě do vedení Valský a těsný náskok Motor hlídal až do 47. minuty. Tam se prosadili hosté zásluhou Marosze a poslali duel do prodloužení. Tam nakonec Vítkovice přesným zásahem Fridricha vybojovaly vítězství.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Lukáš Krenželok z Vítkovic během extraligového zápasu v Českých Budějovicích.

Vedoucí Mladá Boleslav vyhrála nad Kladem 3:0 a slaví potřetí za sebou, Rytíři bez Jaromíra Jágra naopak počtvrté v řadě prohráli. Bruslařský klub vstřelil v každé třetině jednu branku, své šance měli i Kladenští, ovšem gólman Krošelj byl nepřekonatelný.

Šlágrem kola byl duel mezi Pardubicemi a Olomoucí. Východočeši do něj šli po čtyřech výhrách v řadě, ale pátou nepřidali. Na obou stranách zářili gólmani a duel dospěl za stavi 0:0 do prodloužení. Tam Hanákům vystřelil výhru Kolouch.

Hokejová extraliga - 13. kolo:
Sparta - Karlovy Vary 8:4
Branky: 32. a 60. Zikmund, 9. Buchtele, 10. Chlapík, 22: Doležal, 33. Konečný, 35. Polášek, 51. Řepík - 25. Vondráček, 28. Hladonik, 41. Flek, 50. T. Rachůnek.
Plzeň - Zlín 4:1
Branky: 2. Kindl, 33. Thorell, 51. Blomstrand, 53. Bulíř - 24. Mikúš.
České Budějovice - Vítkovice 1:2 v prodloužení
Branky: 13. Valský - 47. Marosz, 62. Fridrich.
Mladá Boleslav - Kladno 3:0
Branky: 7. Kelemen, 21. Kotala, 58. Raška.
Litvínov - Hradec Králové 3:4
Branky: 11. Straka, 25. Zdráhal, 28. Estephan - 1. a 47. Smoleńák, 32. a 49. Perret.
Pardubice - Olomouc 0:1 po prodloužení
Branka: 64. Kolouch.

Reklama