Hlavní obsah

Slavie vyhrála v Holešovicích, stejně jako loni

PRAHA

Pražskou bitvu o finále začala lépe Slavia, kterou nezlomil gól obdržený po 23 sekundách hry. Rychle srovnala, pak před Fraňkovou svatyní roztáhla neprostupnou obrannou síť, takže víc neinkasovala a třemi brankami během deseti minut závěrečné části vzala domácí Spartě naději.

Foto: ČTK/Michal Doležal

David Hruška ze Slavie Praha trefuje tyč branky střežené gólmanem Sparty Praha Petrem Břízou.

Článek

"Vyrovnané a hodně opatrné utkání rozhodují maličkosti a my byli šťastnější, hlavně se nám konci povedlo dát góly," hodnotil trenér vítězů Vladimír Růžička.

Domácí bez lídra kanadského bodování Marka šli do vedení hned při prvním ohrožení branky soupeře, když volný Ton zužitkoval přihrávku Špilára. Slavii to ale nepoznamenalo, dobrým bruslením rozebírala sparťanskou obranu a ve 3. minutě Hruška srovnal.

"Neměli jsme dopustit, aby se Slavia tak rychle vrátila do hry. Naši útočníci pak byli málo zarputilí a nakonec bylo jasné, že kdo dá druhý gól, bude mít navrch. K naší smůle to dokázal soupeř," litoval kouč Sparty Alois Hadamczik.

.:KLÍČOVÝ OKAMŽIK:
Vlastní gól: Ve 45. minutě se Bartečko po Krátoškově střele snažil puk uklidit z brankoviště tak rychle, že mu nešťastně sklouznul z hole do vlastní sítě. Slavie se tak lehce dostala do vedení.

Po bleskové přestřelce v úvodu se oba celky soustředily na pozornou defenzivní práci. Mužstvo z Edenu, postrádající Kadlece, jemuž lékař předepsal antibiotika, mělo díky lepšímu přechodu středního pásma víc šancí, ale Bříza kryl střely Supa i Vondrky.

Na straně domácích představoval největší nebezpečí Ton v útoku se dvěma Slováky, šikovnou Bartečkovu přihrávku od zadního mantinelu ale v další gól nepřetavil.

.:HVĚZDA UTKÁNÍ:
Josef Beránek: Kapitán hostí nejprve přihrál na vyrovnávací branku a pět minut před koncem svou brankou definitivně zlomil soupeři vaz.

Poprvé se vylučovalo až na začátku druhé části, při Dlouhého trestu se ale Sparta nedokázala usadit v útočném pásmu. Přesto domácí postupně zrychlili hru i přidali na důrazu, marně však dobývali Fraňkovu svatyni. Tomajko neuspěl po objetí branky, neujala se ani Ujčíkova dorážka a po akci uzdraveného Kratěny skončila Brošova teč těsně vedle.

Rozhodující moment zápasu přišel ve 45. minutě, kdy se Bartečko po Krátoškově střele snažil puk uklidit z brankoviště tak rychle, že mu nešťastně sklouznul z hole do vlastní sítě.

Slavii získané vedení ohromně povzbudilo, zatáhla se ještě víc do obrany a čekala na brejky. Sparťany svazovala útočná bezradnost, zvláště když hosté zvýšili po Kopeckého prudké střele přes obránce. Beránkův gól byl už jen tečkou za vítězstvím mistra, a to ještě Antošovi v přesilovce před prázdnou brankou sjel puk z čepele.

Sparta - Slavia 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 1. Ton (Bartečko, Špilár) - 3. D. Hruška (Antoš, Beránek), 45. Krátoška (Tomica), 49. M. Kopecký (Klepiš), 55. Beránek (Sup). Rozhodčí: Husička, Turčan - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 9468.
Sparta Praha: Bříza - Výtisk, Šrek, L. Procházka, Řezníček, Jan Hanzlík, Srdínko, od 50. navíc Sloboda - Ton, Špilár, Bartečko - Kratěna, Broš, Chabada - Ujčík, Šimíček, Tomajko - Šindel, od 50. navíc Vrbata, Dragoun. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Slavia Praha: Franěk - J. Novák, D. Pojkar, Houdek, Kučera, Kuntoš, Graňák - D. Hruška, Beránek, Sup - Klepiš, P. Martinec, Sup - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý - Ivan, Krátoška, Tomica. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
Stav série: 0:1
Druhé semifinále:
Zlín - Plzeň 7:2

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín