Hlavní obsah

Sup si připsal alespoň asistenci

PRAHA

Nejúspěšnější kanonýři obou pražských týmů v play-off vyšli při prvním semifinále naprázdno. Do statistik se lépe zapsal slávista Michal Sup, jenž přesnou přihrávkou vybídl Beránka ke čtvrté brance, naopak sparťan Martin Chabada, jenž měl být při Markově nemoci útočným tahounem, si připsal dva minusové body za pobyt na ledě při inkasovaných gólech.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťanský kapitán Roman Šimíček (vlevo) v souboji s Michalem Supem ze Slavie

Článek

Oba útočníci se potkávali jen občas, protože hosté střídali čtyři útoky, zatímco domácí až do 50. minuty jen tři, navíc si v úvodu zápasu museli zvykat na nové spoluhráče v útocích. Chabada nastoupil na levém křídle Brošovy řady, kam se vrátil Kratěna, jenž dosud v play-off sehrál pro zranění třísel jen jednu třetinu.

Souhra formace nebyla ideální. "Nemusel jsem si moc zvykat, vždyť jsme spolu odehráli hodně zápasů," odmítal Chabada hledat příčiny nízké aktivity útoku v nesehranosti. "Moc šancí si nevytvořili," říkal o nich trenér Alois Hadamczik.

SOUBOJ HVĚZD
Martin ChabadaHRÁČMichal Sup
0+0BODY0+1
-2PLUS/MINUS+1
0TRESTY0

Trenér Slavie Růžička míchal v průběhu celého zápasu sestavou, a tak si Sup v úvodní části zahrál s Klepišem a Martincem, od druhé dvacetiminutovky se ale vrátil k tradičním spoluhráčům Beránkovi s Hruškou. "Nevím, proč jsem se přesunul do jiného útoku, ale nedělá mi to potíže," tvrdil Sup, který se během zápasu dostal do dvou nadějných příležitostí.

Na led se dostával i při početních výhodách, kdy spolu s Beránkem a Martincem tvořil speciální přesilovkové komando. "Mrzí mě, že se nám při nich nedařilo, v této trojici jsme je nacvičovali. Platit by mohly rychlé kombinace spíš nastřelování puků před bránou," uvažoval slávistický útočník.

Reklama

Související témata: